Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przykro mi że to piszę ale miarka się przebrała.Nie jestem w stanie wytrzymać nerwowo kolejnego "bloku' przez niejakiego Pana Ryszarda.,Człowiek boi sie cokolwiek napisać bo co drugi post blok i blokJestem na tym forum od ponad 20lat,jeszcze nasz Guru kolega Sambor robił w pampersa(bez urazy to tylko oczywiście żart;) ) Człowiek stara się w miarę swojej skromnej wiedzy doradzić innym użytkownikom no ale tak się nie da żyć.Ani nikogo nie obrażam nie używam obraźliwych słów.W tej sytuacji postanowiłem że "zabiorę swoje zabawki z piaskownicy" i pozostanę tylko biernym obserwatorem.Na konkurencyjnym forum nie ma takich cudów.Może innym użytkownikom to nie przeszkadza ale mnie bardzo.Róbta tak dalej zobaczymy jak to wpłynie na kondycję Forum Pozdrawiam

Edytowane przez Uzytkownik2
Opublikowano

O powod pytales?

Jest regulamin sa zasady wiec decyzje moglyby byc “uzasadnione” lub nie.

Opublikowano

Zgodnie z zasadami forum tego typu sprawy powinny być wyjaśniane w wiadomościach prywatnych kierowanych do administracji. Skoro jednak zdecydowałeś się poruszyć tę kwestię publicznie, również publicznie się do niej odnoszę.

11 godzin temu, Uzytkownik2 napisał(a):

Przykro mi że to piszę ale miarka się przebrała.Nie jestem w stanie wytrzymać nerwowo kolejnego "bloku' przez niejakiego Pana Ryszarda.

Kolego @Uzytkownik2. Otrzymałeś 52 (słownie: pięćdziesiąt dwa) ostrzeżenia — za każdym razem z informacją aby nie cytować ostatniego posta.

Nie wiemy, czy jest to forma protestu przeciwko zasadom forum, czy coś innego. Masz do tego prawo, jednak w takim przypadku nie miej pretensji, że zasady są przez nas egzekwowane.

Piszesz, że „miarka się przebrała”, jednak to Ty konsekwentnie okazujesz lekceważenie wobec organizatorów forum. Mimo że 52 razy prosiliśmy Cię, aby nie cytować ostatniego posta w temacie, zrobiłeś to ponownie 51 razy.

A za 52 razem wyrażasz publiczne oburzenie, że zwróciliśmy Ci uwagę na nierespektowanie zasad (w tym przypadku jednej konkretne zasady) forum.

Człowiek boi sie cokolwiek napisać bo co drugi post blok i blok

Tymczasowa blokada wynika z nawarstwienia się punktów ostrzeżeń i jest przyznawana automatycznie po przekroczeniu określonego limitu w danym czasie. Skoro postanowiłeś ignorować zasady i nasze uwagi, trudno oczekiwać innego efektu.

W tej sytuacji postanowiłem że "zabiorę swoje zabawki z piaskownicy" i pozostanę tylko biernym obserwatorem.

Nikogo nie zmuszamy do aktywnego uczestnictwa. Możesz jak najbardziej pozostać biernym czytelnikiem forum.

Może innym użytkownikom to nie przeszkadza ale mnie bardzo

Choć zdarza się, że nowi użytkownicy nie stosują się do tego punktu zasad, są to sytuacje sporadyczne i bardzo rzadko skutkują więcej niż jednym ostrzeżeniem.

Róbta tak dalej zobaczymy jak to wpłynie na kondycję Forum

Zasada ta obowiązuje od kilkunastu lat i została wprowadzona na wniosek samych forumowiczów, którzy zwracali uwagę, że wątki stają się niepotrzebnie dwukrotnie dłuższe przez cytowanie w całości poprzednich postów. Obecnie forum automatycznie skraca cytaty do formy rozwijalnej, jednak nadal nie ma potrzeby sztucznie zwiększać objętości strony.

Ani nikogo nie obrażam nie używam obraźliwych słów.

Nigdy nie było wobec Ciebie takich zarzutów.

Dla jasności punkt 5 zasad forum:

Cytat

Jeżeli odpowiadacie bezpośrednio na post powyżej nie cytujcie go w całości - zmuszacie czytelnika do czytania 2 razy tego samego. Co innego gdy odpowiadacie na któryś z poprzednich postów - wtedy cytat jest jak najbardziej na miejscu (najlepiej tylko fragment, którego dotyczy odpowiedź). Dozwolone jest cytowanie fragmentu poprzedniego posta, jeżeli odpowiedź dotyczy tylko tego fragmentu.

• Zgadzam się 1