Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie mam problem z ogrzewaniem podłogowym nigdy nie miałem z nim styczności zawsze miałem ogrzewanie centralnie.  Teraz mieszkamy na parterze w mieszkaniu o powichrzeni ok 73m2 i problem dotyczy nagrzania domu ... , na załączonym zdjęciu przedstawiam rodzaj pieca oraz sterownik salusa  i listwę podłogową  problem dotyczy nie wiem czy tak powinno to wyglądać mam 4 sterowniki i 7 sekcji piec mam nastawiony na 40 stopni i nie mogę nawet nagrzać szczególnie salonu z kuchnia na 22/23 stopni...  w sumie żadnego pomieszczenia nie mogę nagrzać na 23/24 stopnie. Jeżeli na dworze jest ok - 3 stopnie i więcej to w salonie mi spada temp. na 20.5 na sterowniku...

Piec po przeglądzie , ostatnio był hydraulik stwierdził że przepłuczemy układ przeparatem  z brudu ze tyle lat nic nie robione pewnie my tu mieszkamy od 2 lat i wziąłem się w końcu za ten problem i nie skutecznie zapłaciłem  600zl i dalej nic to nie dało...

Hydraulik wyczyścił przepływy bo były brudne te rotametry czy co to i dalej nic przepływy są jak widać na zdjęciu i już nie mam pomysłów może jest złe zrobiona izolacja budynku mieszkamy na parterze czuć chłód w kuchni na podłodze a może jest nie do końca pociągnięta instalacja podłogowa w kuchni hydraulik sam już nie wie 

Będę wdzięczny za  jakieś podpowiedzi i rady ... 

20251227_124649.jpg

20251227_124643.jpg

20251227_124637.jpg

20251227_124553.jpg

20251227_124531.jpg