Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz dostęp do oprogramowania? Na stronie producenta nie znalazłem. Co mniej więcej wpisać na Ali w wyszukiwarce żeby znaleźć pasujący ekran.

Opublikowano

Czy do wgrywania softu potrzeba wiedzieć co było wgrane - bo nie pamiętam jaką wersje miałem wgraną a teraz już nie widać.

Niestety ceny wzrosły - tak z transportem najtaniej wychodzi 330zł.

Bardzo Ci dziękuję za wszelką pomoc🙂

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak masz to podeślij soft albo link do niego.

Ekran aktualizować po podłączeniu do sterownika? Czy tylko po podłączeniu zasilania?

Z góry dziękuję.

Opublikowano

Nowy ekranik działa 🙂

Dziękuję @Kijasr - zima może przychodzić 🙂.

Wgrałem soft 3.06 na nowszym ekran nie dogadywał się ze sterownikiem.

Dziękuję

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam,

czy ktoś ma jakiś działający poprawnie w miarę nowy soft do Argos PID MAX Kolor 7" (Minister PID MAX kolor 7 "). Przesłany mi przez firmę Elektro-miz soft 3.10 i 2.10 ma jakieś poważne błędy. Kompletnie nie współpracuje poprawnie ze sterownikiem pokojowym. Dodam, ze cały układ sterownik jw. plus sterowniki pokojowe, termostaty czy też cała infrastruktura w postaci połączenia wifi i radio dedykowane przez Elektro-miz to holendernie drogi gips. Brak wsparcia gwarancyjnego czy pogwarancyjnego. Widzę że firma chce wrócić z powrotem na rynek wypuszczając nowy sterownik, życzę tym nabywcą więcej szczęścia niż ja miałem i chyba inni nabywcy tego cuda co w tytule. 

Błędy jakie zauważyłem po aktualizacji najnowszego softu od Elektro-miz to kompletny brak współpracy sterownik główny - sterownik pokojowy. Objawem tego jest brak możliwości sterowania kotłem za pomocą ustaw stref czasowych, tj. temperaturą kotła i ustawieniami temperatury ogrzewania pomp CO1 (kaloryfery) i CO2 (podłogówka) kończąc na takim banale jak brak wyświetlania działającej pompy kotłowej/bufora, nie wiem jak jest z pompą CWU.

Te elementy układu choć wyszły z pod jednej firmy kompletnie nie współpracują między sobą. Jak zauważyłem ustawienie temperatury kotła na serowniku pokojowym blokuje ustawieniem stref czasowych (aktywacja stref czasowych na sterowniku głównym, dezaktywacja ustaw sterownika pokojowego). Przecież to powinno ze sobą współpracować. Czy ktoś się spotkał z czymś takim? 

Proszę o jakieś rady w tej materii, informację czy ktoś ma taki soft i jak się zachowuje sterownik, czy ktoś może mi przesłać soft nowszy działający poprawnie lub nieco starszy. Może ktoś z firmy Elektoro-miz się odezwie i coś na to zaradzi. 

Ewentualnie czy ktoś siedzi w programowaniu takiego softu jest w stanie go poprawić lub powiedzieć jak to poprawić.  

Jak coś mogę puścić zdjęcia lub filmiki. 

Do kolegów przemeks19 i PiotrPK widzę że macie taki sam sterownik napiszcie jak to u was wygląda, czy wymieniliście ekran czy wystarczy sama instalacja softu do sterownika czy wyświetlacza.

Pozdrawiam

PS: Zastanawia mnie też to że jak prosiłem o nowy soft na tym forum rok temu to ktoś tu od razu odradzał aktualizacji przed sezonem? Ciekawe czy zetknął się z tym co ja, wiedział a nie podzielił się na forum. Teraz dwa razy bym się zastanowił nad zakupem ponownie tego super sterownika jak go reklamowano, a raczej czegokolwiek. 

Edytowane przez Yanosik