michael1234 Opublikowano 7 Lipca 2023 #1 Opublikowano 7 Lipca 2023 Zawsze myślałem, że odległość jednostki wewnętrznej od zewnętrznej im mniejsza tym lepsza. Dlatego wybrałem lokalizację pompy przy tarasie. Jednak zauważyłem w instrukcji T-CAP, że zakres długości przewodów to to 3 do 30 metrów. Pytanie jak to jest liczone? W jedną stronę czy we dwie? Pytanie czy jest coś takiego jak optymalna długość przewodów T-CAP? Albo jakieś tabele wydajności? Bo w sumie to wygodniej dla mnie (hałas, zimne powietrze na tarasie) byłoby gdyby ta pompa stała 10 metrów od jednostki wewnętrznej... tylko czy to nie popsuje wydajności? Cytuj
michael1234 Opublikowano 7 Lipca 2023 Autor #2 Opublikowano 7 Lipca 2023 Znalazłem u Panasonica coś takiego dla pomp 16 kW: Czyli do 7 metrów nic nie tracimy wręcz zyskujemy? Ale to dla A7W35 a skąd mam wiedzieć, że dla A-7W55 wykres nie będzie wyglądał zgoła inaczej? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi