Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem Ze Starą Instalacją

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam następujący problem, stara instalacja grawitacyjna, ostatnio zmodyfikowana, tj. dorobiłem sobie sterownik domontowałem dmuchawę a hydraulik domontował mi przy wylocie pieca zawór różnicowy i równolegle pompkę. Z CO jest wszystko ok ale mam problem z wodą w bojlerze, a mianowicie jest on zamontowany w łazience piętro nad piecem i włączony w rury od CO, i do tego bojlera jest podłączony jeszcze stary piec kaflowy, w którym w okresie letnim rozpalamy i grzejemy na ciepłą wodę. Problem polega na tym iż np w okresie jesiennym palimy w obydwóch piecach, piec kaflowy rozgrzewa wodę powiedzmy do 70 stopni a piec CO jest ustawiony na 50 i automatycznie wychładza wodę. Więc zakręcam zawór na rurze od CO przed bojlerem i grzeję wodę tylko z pieca kaflowego. Więc czym zastąpić najlepiej ten zawór kulowy, najprościej bez dużych przeróbek, jakimś elektrozaworem czy pompką, lub jakimś termostatem, dodam że sterownik mogę przerobić na każdy sposób. Myślałem o takim rozwiązaniu daję zamiast zaworu elektrozawór i na bojler kładę czujnik temperatury, podłączam to pod sterownik, on porównuje temperatury na piecu i bojlerze i gdy piec ma wyższą sterownik otwiera elektrozawór. Ale czy takie rozwiązanie będzie dobre i czy taki elektrozawór gdzieś dostanę w okolicy w żadnym sklepie nie mają. Proszę o pomoc.

Opublikowano

jak trafiłes na forum w necie to poszukaj tez sklepu w necie , znajdziesz tam zawór kulowy z siłownikiem i zanim po cokolwiek pojdziesz do okolicznego sklepu najpierw poszukaj w necie i bedziesz wiedział duuzo wiecej i przy okazji poduczysz sprzedawce w sklepie za rogiem