IrekBr Opublikowano 20 Listopada 2022 #1 Opublikowano 20 Listopada 2022 Jak rozwiązać problem za gorącej wody cwu? Utrzymuje na kotle 65-70° i automatycznie tyle mam w cwu. Kociołek Defro Optima komfort 12kw. Reszta na zdjęciach. Wiem że mogę zamontować baterie termostatyczne ale to koszta duże. Jest coś aby zamontowac w kotłowni na wyjściu z bojlera ? Cytuj
Michal27 Opublikowano 21 Listopada 2022 #2 Opublikowano 21 Listopada 2022 Spróbuj zamontować za pompa na CWU zawór zwrotny. Grawitacja Ci go nie otworzy, tylko pompa. Lub druga opcja zawór antypoparzeniowy. Cytuj
IrekBr Opublikowano 21 Listopada 2022 Autor #3 Opublikowano 21 Listopada 2022 (edytowane) A poszperałem w internetach , Zawór termostatyczny mieszający będzie dobrym rozwiązaniem? Przecinam rurkę ta co wychodzi na górze z wymiennika/bojlera wstawiam taki zawór i doprowadzam do niego zimną wodę . Edytowane 21 Listopada 2022 przez IrekBr Cytuj
o6483256 Opublikowano 21 Listopada 2022 #4 Opublikowano 21 Listopada 2022 Tak jak piszesz, załóż zawór mieszający do CWU. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi