Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od tego sezonu zacząłem palić pelletem więc jestem na razie uczę się na nowo palenia. Mam piec z Pleszewa "pellpal 8kw slim" i ma kilka pytań, może ktoś tutaj pomoże 🙂

1.Mam ustawioną temperaturę max 60 stopni ustawione tak jak przy rozruchu. Ustawione jest żeby podajnik przez 2 sekundy dorzucał do paleniska pelletu ale przez ten czas nie może dobić do tych 60 stopni max osiąga 52-53 stopni dopiero jak ustawie na 3 sekundy. Ustawione jest według książki serwisowej w czym może może być problem ?

2.Jak już ustawię podajnik na 3 sekundy to dobije do tych 60 stopni ale trwa to nawet 3-4 godziny to jest normalne przy paleniu pelletem czy u mnie jest coś nie tak ?

Jeżeli w złym miejscu jest wątek to proszę go o przeniesienie.

Edytowane przez Ryszard
Dodano prefiks

Opublikowano

Problem jest jeden nie sposób odpowiedzieć na Twoje pytanie bo nawet nie wiem co i ile ogrzewasz . Czas nagrzewania zależy od wielkości / pojemności instalacji a jak chcesz tego uniknąć za każdym startem kotła to trzeba inaczej skonfigurować prowadzenie instalacji i pracę kotła .