Przemyslaw85 Opublikowano 1 Czerwca 2022 #26 Opublikowano 1 Czerwca 2022 Masz możliwość zweryfikować zapach tego powietrza przy jego spuszczaniu.U siebie miałem problem z zapowietrzaniem się pomp i grzejników na pietrze. Ale by ciśnienie rosło to nie sprawdzałem. A odpwietrzalem instalację 2-3 razy w tygodniu.Powodem był siarkowodór gaz palny wytwarzający się w instalacji. Zapach zgniłych jaj. Dodałem do instalacji środek Inhibitor korozji w proporcji jak na instrukcji i problem się rozwiązał po kilku dniach i kolejnym odpowietrzeniu. Cytuj
adamu Opublikowano 1 Czerwca 2022 Autor #27 Opublikowano 1 Czerwca 2022 Bardzo dobra uwaga , zastosuje taki inhibitor , z racji instalacji Alu+miedź . U mnie woda zapach neutralny , a płukałeś instalacje przed dodaniem tego specyfiku ? Cytuj
Przemyslaw85 Opublikowano 3 Czerwca 2022 #28 Opublikowano 3 Czerwca 2022 Instalacji nie plukałem. Jedyne co to zakręciłem drabinkę w łazience spuściłem trochę wody, dodałem płynu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi