genesis72 Opublikowano 26 Kwietnia 2022 #1 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Witam Czy są może dotacje/dofinansowanie do kolektorów słonecznych? Mam juz piec gazowy, i dlatego dotacje z programu Czyste Powietrze nie wchodzi w grę Chodzi mi o dotacje tylko do kolektorów słonecznych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buska3 Opublikowano 26 Kwietnia 2022 #2 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Jakiekolwiek dotacje to tylko lokalne w własnej gminie musisz się pytać ale częściej mieli teraz do foto niż kolektorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
genesis72 Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Autor #3 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Niestety, mają tylko w PV Można ewentualnie cos pozyskać z Czystego Powietrza, ale głównie to by była zmiana pieca węglowego na gazowy A ja już mam gazowy Więc znowu trafiam na paradoks ojczysty :(( i mam pod górkę z ochroną środowiska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorecho Opublikowano 26 Kwietnia 2022 #4 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Hallo ! Instalacja kolektorów słonecznych jest na liście możliwych dopłat w czyste powietrze. Można ubiegać się o nią niezależnie od posiadanego już kotła gazowego. tak rozumiem zapisy programu. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
genesis72 Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Autor #5 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Dzięki Ale z tego co mi powiedzieli, to przy okazji wymiany pieca np z węglowego na gazowy :(( Możesz mi podesłać ten zapis? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorecho Opublikowano 27 Kwietnia 2022 #6 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Bardzo możliwe....że jednak tylko z wymianą kotła. POzdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
genesis72 Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Autor #7 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 I jak tu dbać o środowisko, jak ciągle droga ta jest usiana kłodami :(( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.