DarekKopeć Opublikowano 2 Stycznia 2022 #1 Opublikowano 2 Stycznia 2022 Witam Wiem że temat stary jak świat ale... Do rzeczy - Szukam kotła na pelet do ogrzamia mieszkania o powierzchni 80m2, parter, kamienica nieocieplona, okna wymienione, kotłownia kondygnacja niżej w piwnicy . Instalacja miedziana otwarta z naczyniem wyrównawczym( myślę że jest możliwość przerobienia na układ zamknięty), kocioł powinien mieć palnik samoczyszczący, stosunkowo duży zasobnik na pelet - min 90-100 litrów. Ważna również jest dostępność do serwisu - Łódź. Obecnie układ ogrzewa pięć węglowy z nadmuchem 10 kW wg mnie 10 kW jest trochę przewymiarowane. Proszę o podpowiedzi,propozycje i opinie. Darek Cytuj
eliks Opublikowano 2 Stycznia 2022 #2 Opublikowano 2 Stycznia 2022 Tu masz podobny temat https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/38567-przymiarki-do-zmiany-kotła-wybór-pellet-o-podwyższonym-standardzie-mieszkanie-54m2/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi