Dawid555 Opublikowano 21 Grudnia 2021 #1 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Czy przy ogrzewaniu kotlem gazowym kondensacyjnym mozna zastosowac klimakonwektory? Typ ukladu podlogowka na parterze i grzejniki gora. Tak mysle ze na klimakonwektorach mozna by ogrzewac nizsza temp. zasilania. Cytuj
sambor Opublikowano 21 Grudnia 2021 #2 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Można stosować, nic nie przeszkadza ani nie zabrania Cytuj
Dawid555 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Autor #3 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Bo mam podlogowke na mieszaczu z kapilara i tak mysle zeby to wywalic i zasilic bezposrednio z pieca plus cztery klimakonwektory i mozna by grzac nizszymi temp tylko pytanie czy np 30 stopni na zasilaniu bylo by odpowiednie. Bo przy tych temp zewnetrznych jakie sa teraz tak do -4 to na piecu mam ustawione 36 stopni bo jesli ustawie 32 to niedogrzewa mi tam gdzie sa grzejniki a znowu jak zejde ponizej 32 to piec glupieje bo nie ma takiego odbioru ciepla Cytuj
Dawid555 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Autor #4 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Przed chwila zobaczylem takie cos. Czy moze to byc alternatywa dla klimakonwektorow? Zobacz ofertę: https://allegro.pl/oferta/aliento-urzadzenie-podnoszace-wydajnosc-grzejnika-9305891095 Funkcji chlodzenia i tak bym nie mial przy klimakonwektorach z racji nieprzystosowanych rur i wyczytalem ze pex 16 nienadaje sie do tych grzejnikow Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi