mobopx Opublikowano 8 Grudnia 2021 #1 Opublikowano 8 Grudnia 2021 (edytowane) Witam. Mam na podłogówce grupę afriso z zaworem 3D i możliwością ustawienia przepływu KVS. 5 pętli po max 100m (75m2). Zgodnie z tabelą na stronie producenta, jak również poradami z tego forum, które wcześniej czytałem, KVS powinien wynosić 2,5 (min 1,6). Jednak gdy ustawiałem ten KVS na sucho przed montażem, to przy 1.6 czy nawet 2,5 otwór jest bardzo mały (może z 3-4mm średnicy). To tak ma być? Bo wydaje mi się, że to trochę mało. Czy ustawienie kvs 3,5 będzie miało jakieś negatywne skutki dla pracy instalacji? Edytowane 9 Grudnia 2021 przez Ryszard Dodano prefiks Cytuj
Uzytkownik2 Opublikowano 8 Grudnia 2021 #2 Opublikowano 8 Grudnia 2021 (edytowane) Zbyt duzy Kvs może powodować nieprecyzyjna regulacje temp i szybsze zużycie siłownika Absolutnie nie większy niż 2,5 dla 5petli Edytowane 8 Grudnia 2021 przez Uzytkownik2 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi