Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kocioł Condens 2300i W + regulator EasyControl CT200 + K20RF moduł do komunikacji bezprzedowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie,
taki zestaw jak w temacie i brak komunikacji regulatora z piecem. Moduł jest podłączony do kotła, mruga na żółto jednak na regulatorze czerwony krzyżyk przy ikonie kotła.  Ktoś wie jak to podłączyć? Próbowałem resetu jednego i drugiego niestety bez rezultatu.

Z góry dziękuje za pomoc.
pozdrawiam

Edytowane przez Ryszard
Dodano prefiks
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzień dobry,

ja parowałem wg poniższego filmu - bez najmniejszych problemów:

https://www.youtube.com/watch?v=5bV0m16BXrM

Później, wskutek różnych eksperymentów😀, musiałem ponowić parowanie - i napotkałem podobne trudności.

Udało się sparować ponownie po:

1. Skasowaniu w aplikacji przypisania termostatu
2. Skasowaniu samej aplikacji
3. Skasowaniu termostatu na koncie Bosch
4. Resecie (twardym / przy pomocy spinacza) regulatora
5. Resecie klucza k20RF- przytrzymanie 5 sek diody.

Po tych krokach instalacja wszystkiego od początku wg filmu z linka.

Nie wiem który krok był kluczowy i który w szczególności zadziałał - może trzeba wszystkie wykonać.

W moim przypadku był jeszcze jeden trop - regulator próbowałem połączyć z ukrytą siecią WiFi - gdzieś mignęło mi, że mogą wystąpić problemy przy ukrytym SSID WIFI.

Opublikowano (edytowane)

Dziękuję za podpowiedź i linka. Niestety u mnie problem już na samym początku - regulator nie wyszukuje sieci wifi a było ich dostępnych kilka w pobliżu, widnieje tylko czerwony krzyżyk przy ikonie kotła na wyświetlaczu.

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie cytować ostatniego postu