tedi39 Opublikowano 20 Listopada 2020 #1 Opublikowano 20 Listopada 2020 Witam. Jakiej firmy proponujecie zamontować separator zanieczyszczeń - Flamco , Fernox , Caleffi ......... na nowobudowanej instalacji, kocioł gazowy , w instalacji sam Pex oraz niewiele miedzi i mosiądzu , ze stali tylko sprzęgło. I jeszcze chciałbym się dopytać czy również należy montować skośny filtr siatkowy przy grupie pompowej mimo że zamontuję separator ? Dziekuję za pomoc. Cytuj
sarzyk Opublikowano 21 Listopada 2020 #2 Opublikowano 21 Listopada 2020 Ja mam flamco separator zanieczyszczeń i separator powietrza w jednym. Woda z instalacji czysta i bez powietrza. Ale wiem że skuteczniejszy jest osobno separator powietrza bezpośrednio za źródłem ciepła a zanieczyszczeń na samym dole instalacji. Cytuj
HolubPatryk Opublikowano 23 Listopada 2020 #3 Opublikowano 23 Listopada 2020 flamco jest ok. co do filtrów na grupie pompowej lepiej daj nie tracisz gwarancji pompy ( od przybytku głowa nie boli ) Cytuj
tedi39 Opublikowano 23 Listopada 2020 Autor #4 Opublikowano 23 Listopada 2020 Dzięki za pomoc. Zdecydowałem się na Fernox TF1. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi