szymonszymon Opublikowano 9 Listopada 2020 #1 Opublikowano 9 Listopada 2020 Witam. Odpaliłem piec vaillanta 256/5-7 z regulatorem multimatic 700/6. Niestety na regulatorze nie widać temperatury wewnętrznej. Jest temp. zewn., godzina , temp. zadana grzania. Przez to piec grzeje jak chce. Proszę o pomoc może ktoś wie w czym jest problem i jak go naprawić Cytuj
sambor Opublikowano 9 Listopada 2020 #2 Opublikowano 9 Listopada 2020 A czujnik temp zewnętrznej podłączyłeś? Cytuj
szymonszymon Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor #3 Opublikowano 9 Listopada 2020 Dzięki za zainteresowanie. Myślę że jest podpięty bo podaje temperaturę zewnętrzną Cytuj
sambor Opublikowano 9 Listopada 2020 #4 Opublikowano 9 Listopada 2020 (edytowane) Jak reszta chodzi to pewnie czujnik pokojowy uszkodzony lub strefa nieaktywna Nie mam instrukcji, ale ten sterownik ma coś takiego jak test czujników - może uruchom ten test. Ten 700/6 jest w pokoju czy na kotle? Edytowane 9 Listopada 2020 przez sambor Cytuj
szymonszymon Opublikowano 10 Listopada 2020 Autor #5 Opublikowano 10 Listopada 2020 Jest przy kotle. Dzisiaj popołudniu podjadę i spróbuje zrobić test o którym mówisz. Na razie dzięki. Cytuj
bart64 Opublikowano 10 Listopada 2020 #6 Opublikowano 10 Listopada 2020 I wlasnie dlatego nie ma temperatury wewnetrzej. Musisz go wyjac z kotla i powiesic w salonie czy gdzie tam chcesz i polaczyc go kablem do ebusa w piecu. Wtedy pokaze temo wew. i wilgotnosc ale to drugie juz po wejsciu w opcje.Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi