miro81 Opublikowano 3 Listopada 2020 #1 Opublikowano 3 Listopada 2020 Dzień dobry. Posiadam w domu na grzejnikach głowice termostatyczne firmy Brugman, grzejniki dwupłytowe także tej firmy. Jedną z głowic odkręciłem. Jak zmieniam ustawienia to bolec w środku zmienia swoje położenie, ale jak ją obracam góra dół to w środku stuka coś metalicznego (jakby kulka/puszka), a sam bolec się rusza - siłą ciężkości od min do max. Pytanie - czy to ma tak działać, czy głowica jest już zużyta? Niby działa, bo jak zakręcę to kaloryfer zrobi się zimny, jak odkręcę częściowo to lepiej i przy 4 idzie pełne ciepło, tylko czy to jest wg. temperatury czy pokrętła? Jeśli lepiej wymienić, to nie wiem jakiego zamiennika szukać. W kuchni mam przenoszony grzejnik i głowicę Oventrop Vindo TH. Przy czym nie jestem pewien czy była tam zmieniana wkładka - słaby dostęp, z góry wygląda na taką samą jak w innych grzejnikach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi