Blusik Opublikowano 2 Listopada 2020 #1 Opublikowano 2 Listopada 2020 Witam Mam taki problem z mojego pieca wychodzi woda o temp. 72oC i najpierw napotyka pompę CWU a dopiero potem pompę CO. Sprawa jest taka iż na zasilanie grzejników leci z 60 oC a na powrocie z grzejników jest niecałe 40oC. Bojler jest dwupłaszczowy wiec woda która wchodzi do bojlera zaraz wraca do pieca co kompensuje te 40oC i nie mam zimnego powrotu co mogło by zaszkodzić piecu na ekogroszek. Posiadam zawór 4D ale walka jak z wiatrakami Teraz mam ustawione na 9 i na CO leci z 60 stopni i tak samo na CWU ale za to na powrocie z CO mam 40 oC Wiec czy mógłbym podłączyć sterownik do pompy CWU aby uruchamiała się jak woda na powrocie spadnie np o 4-5stopni i wyłączała jak znowu osiągnie zadana temperaturę.? Cytuj
mironw Opublikowano 2 Listopada 2020 #2 Opublikowano 2 Listopada 2020 (edytowane) 8 godzin temu, Blusik napisał: na zasilanie grzejników leci z 60 oC a na powrocie z grzejników jest niecałe 40oC. a to nie za gorąco w domu , ja bym dołożył pompe kotłową i miał spokojną regulacje na C,O, Edytowane 2 Listopada 2020 przez mironw Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi