Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sterownik Agros PID MAX/Kolor (Technix) czy Timel SKZP-05 (Timel) i dlaczego taki wybór?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

pytanie do osób które miały do czynienia z którymś ze sterowników jak w tytule lub ze starszymi typami tych sterowników. Sterowniki są już w sprzedaży. Argos dołączany do kotłów dwupaliwowych różnych marek. Ten w tytule za dopłatą 500-700 zł. Timel w sprzedaży za ok 1.500 pln. Na który się zdecydować?  Na który Wy byście się zdecydowali? 

Proszę o informację na temat Plusów i Minusów sterowników (Producentów) . Rozumiem że mało kto miał do czynienia z tymi jak w tytule, ale miło byłoby również usłyszeć o ich prototypach, wzorach.  

Na pierwszy rzut oka ja osobiście jestem za Timel. Sterownik jak również firma sprawdzona i dobre recenzje. Kontakt z firmą Timel 100% lepszy, mili ludzie o firmie Technix Pleszew nie mam takiego zdania. Na maile nie odpowiadają trudno się dodzwonić, trudno uzyskać jakieś informację. 

Pozdrawiam.

Edytowane przez Ryszard
Dodano prefiks

Opublikowano

Nie ma takiej opcji, bo SKZP05 nie jest do palnika SV200 dwupaliwowego, nie ma takiego softu ani wyposażenia aby go obsłużyć i tyle. Dywagacje czy to jest proste czy trudne nie mają sensu - nie obsługuje i tyle.

Teraz do sv200pelletowego jest wybór między Argos Black na 3pompy, zawór , cz.pogodowy a Argos Max V2 na 4pompy, 2zawory, cz.pogodowy.

Na tą chwilę jest taki wybór.

Opublikowano
  • Autor

Tak wiec trzeba zamknąć temat. Ważna uwaga! Pozdrawiam.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam,

Technix Pel i Skamp PV Pellet bardzo fajne kotły, szkoda że nie ma wyboru pomiędzy sterownikami Argos-a i Timel-a ...

Edytowane przez artek04

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Oczywiście, że jest ... SKZP-05 i wybór był już co najmniej w październiku 2021. wtedy zakupiłem swojego SKZP-05, zamiast Argosa i ma obsługę palnika SV200 pellet. Kontakt z firmą Timel co najmniej dobry, a z firmą Technix żaden. Mają wyje**ne na wszystko i na wszystkich ... jak czytam posty o kontakcie z Technixem, to pokrywa się z moimi doświadczeniami. 

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie cytować ostatniego postu

Opublikowano

@K-r-y-s A to jakaś nowość, pewnie jesteś jednym z nielicznych który dostał taki kocioł w konfiguracji z tym sterownikiem bo pierwsze o tym słyszę. Nie wiem jak teraz kontakt z technixem ale jakiś czas temu to był bardzo problematyczny a nawet niemożliwy.

Opublikowano

Aaaaa ... zaszła pomyłka, pewnie z mojego niezrozumienia. Masz rację @Dikster, pewnie przy zakupie pieca nie było i nie ma wyboru, pewnie raczej na pewno. Ja miałem na myśli samą obsługę sv200. Za wprowadzenie w błąd przepraszam 😉

Kontakt z Technixem ... temat rzeka, nawet nie będę komentował 🙂

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie cytować ostatniego postu

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

sterownik skzp05 obsługuje palnik sv200 z podajnikiem pelletu i czujnikiem pojemnościowym. Wystarczy skontaktować się z TIMELem i taki sterownik przygotują

Opublikowano

Z tego co wiem to kotły pelletowe firmy Malina na palniku SV200 są ze sterownikami SKZP05.