Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z odpowietrzeniem kaloryfera

przemek568

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie 

Proszę o poradę jak odpowietrzyć kaloryfer Radson Integra , oczywiście robiłem to w sposób taki że zakręcałem głowicę i robiłem to za pomocą kluczyka , niestety to nic nie pomaga . Kaloryfer grzeje tylko na górze a 3/4 jest dalej zimna , tylko góra jest ciepła . Już sam nie wiem co robić , załączam zdjęcia kaloryfera , na dole mam jeszcze dwie rurki , które widać na drugim zdjęciu , być może tam coś mogę pokombinować ? 

Bardzo proszę o pomoc 

IMG_20200419_172850.jpg

IMG_20200419_173050.jpg

Opublikowano

A po co zakręcasz głowicę?ma być odkręcona.Leje się woda z odpowietrznika grzejnika?Jeżeli tak to instalacja może wymagać regulacji hydraulicznej której dokonuje się na nastawie wstępnej zaworu zasilającego (po zdjęciu głowicy)

Ten moduł przyłączeniowy jest całkowicie odkręcony?(nacięcia na śrubokręt)

Opublikowano
Cytat

A po co zakręcasz głowicę?ma być odkręcona.Leje się woda z odpowietrznika grzejnika?Jeżeli tak to instalacja może wymagać regulacji hydraulicznej której dokonuje się na nastawie wstępnej zaworu zasilającego (po zdjęciu głowicy)

Ten moduł przyłączeniowy jest całkowicie odkręcony?(nacięcia na śrubokręt)

Próbowałem na odkręconej , próbowałem na zakręconej i nic . Woda z odpowietrznika się leje . Po zdjęciu głowicy termostatycznej na "kryzie" jest ustawione na 6 i jest to max . Czy istnieje taka możliwość że w kaloryferze następuje za szybki przepływ wody ? , ten kaloryfer znajduje się na parterze  . Obecnie czekam na specjalny klucz żeby zmniejszyć kryzę np na "5 lub 4" .

Ten moduł przyłączeniowy jest całkowicie odkręcony?(nacięcia na śrubokręt) - myślę że tak , każdy kaloryfer w domu ma identyczne ustawione te nacięcia na śrubokręt .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.