eliks Opublikowano 10 Marca 2020 #26 Opublikowano 10 Marca 2020 Hahaha a z doświadczenia wiem że przed żoną ciężej ukryć niż przed US :-)
Gość Visitor1230 Opublikowano 10 Marca 2020 #27 Opublikowano 10 Marca 2020 Zona ma utrudnine mozliwosci zeby na pstryk podeslac komornika. :)
Hermogenes Opublikowano 10 Marca 2020 #28 Opublikowano 10 Marca 2020 Moja się nigdy nie pytała ważne aby w szufladzie zawsze było. Pozdrawiam Hermogenes
Opsiq Opublikowano 12 Marca 2020 Autor #29 Opublikowano 12 Marca 2020 Czyli dla potomnych. Hydraulik zarabia 20-30 tys, jeździ Bentleyem i siedzi na forum. Polecam! :)
sambor Opublikowano 12 Marca 2020 #30 Opublikowano 12 Marca 2020 Nie zapominaj o urlopach na Komorach lub Malediwach - min 3 tygodnie
Gość Opublikowano 13 Marca 2020 #31 Opublikowano 13 Marca 2020 W dniu 12.03.2020 o 06:04, Opsiq napisał(a): i siedzi na forum Rozwiń Cały dzień i narzeka,że Państwo go okrada:) I to akurat nie jest żart ,wejdź w kilka tematów niżej to sam się przekonasz.Swoją drogą to jest zastanawiajace jak ktoś mając dg ma tyle wolnego czasu by pisać od rana do nocy na forum i jeszcze się użalać,że ciężko z urlopem,że człowiek przemęczony,że jest coraz gorzej itd... Z pewnością siedząc cały dzień przed kompem lepiej nie będzie,ale trzeba ponarzekać. Mentalności ludzi nie zmienisz:)
Hermogenes Opublikowano 13 Marca 2020 #32 Opublikowano 13 Marca 2020 To może Ty się odkryjesz? 7 rano jesteś w południe jesteś już się boję lodówkę otworzyć. Smalił kocioł garnkowi. Pozdrawiam Hermogenes
sambor Opublikowano 13 Marca 2020 #33 Opublikowano 13 Marca 2020 W dniu 13.03.2020 o 06:45, Jamjestcichy napisał(a): Mentalności ludzi nie zmienisz:) Rozwiń Większości wydaje się że życie hydraulika wygląda tak jak na obrazku: A przecież hydraulik to nie tylko kible przetyka, to też fachowiec , który potrafi coś policzyć, ekspertyzę napisać, pojechać z kontrolą na budowę czy na głupią nasiadówkę gdzie Inwestor tłumaczy wykonawcy że z 1 krążka PEX może ułożyć 2x tyle zasileń grzejników, gdyż musimy oszczędzać. PS Posty można pisać wszędzie ja np lubię to robić w metrze warszawskim.
Gość Opublikowano 13 Marca 2020 #34 Opublikowano 13 Marca 2020 W dniu 13.03.2020 o 07:27, Hermogenes napisał(a): To może Ty się odkryjesz? Rozwiń Ja nie ma dg i nie udaję kogoś kim nie jestem:) Ty to nawet dzienniczek tutaj robisz z wypełnienia prostych papierów w urzędzie. W dniu 13.03.2020 o 08:14, sambor napisał(a): Posty można pisać wszędzie ja np lubię to robić w metrze warszawskim. Rozwiń He,metrem materiał też wozisz?:) Nie traktujcie tego jak przytyk i nie reagujcie tak inpulsywnie,ale tak jest. Mój wpis nie był kierowany do hydraulików tylko do osób,które wiecznie tutaj narzekają bo na dg nigdy nie ma na nic czasu-poza forum oczywiście. Hermogenes moja praca czasem wygląda tak jak poniżej,i co poradzisz?:)
sambor Opublikowano 13 Marca 2020 #35 Opublikowano 13 Marca 2020 W dniu 13.03.2020 o 09:42, Jamjestcichy napisał(a): He,metrem materiał też wozisz?:) Rozwiń Odkąd mam samodzielną działalność nie dotykam się materiałów, a jak miałem pracowników to oni wozili , ja najwyżej płaciłem za materiały. Widać, że masz niskie pojęcie o zawodzie hydraulika - dla mnie najważniejszy był telefon i ludzie.
Gość Opublikowano 13 Marca 2020 #36 Opublikowano 13 Marca 2020 @sambor Bardzo ciekawe jest to co piszesz bo jeszcze niedawno temu pisałeś,że materiał kupujesz w swojej hurtowni. Pamiętam jak opisywałeś koszty za robotę.A szło to tak mniej więcej: Jechać na budowę,zobaczyć co trzeba kupić,jechać po materiał X km do swojej hurtowni gdzie się zaopatrujesz bo nigdzie indziej nie kupujesz,robić robotę+ zapłacić pomocnikowi.Pamiętasz? Może było to przejęzyczenie,nieważne. No i nadal nie wyobrażam sobie jak metrem ciągniesz za sobą skrzynkę narzędzi,których jest od ... dużo :) Zdaje się,że nie tylko hydraulik,ale każdy inny fachowieć ma pełen samochód narzędzi także naprawdę nie wyobrażam sobie tego co opisujesz. Uchyl rąbka tajemnicy:)
Ryni Opublikowano 13 Marca 2020 #37 Opublikowano 13 Marca 2020 W tej chwili ograniczenie działalności do jednej osoby jest najwygodniejsze, mając pracowników musimy ich przeszkolić i wyposażyć w sprzęt BHP wymagany na budowie, a to czas, wiec tracimy, bo nie możemy wykonywać usługi i koszty sprzętu, działając samodzielnie, jeżeli na budowie nie ma osób trzecich, odpowiadamy sami za siebie i nie koniecznie musimy posiadać szkolenia BHP, ryzyko bierzemy na siebie. Z transportem jest podobnie, jeżeli chcemy za niego pobierać opłaty powinniśmy rozszerzyć działalność i prowadzić dodatkową dokumentacje z nim związaną, a potem powinien to rozliczyć księgowy, kolejny koszt, inaczej to działalność non-profit. Z materiałem jest podobnie polecając coś klientowi bierzemy na siebie za niego częściowo odpowiedzialność. Takich pułapek jest mnóstwo i musimy sami znaleźć odpowiedzi w jakim zakresie działać, więc jak tu mówić o konkretnych zarobkach, jedyne co można powiedzieć to, że będziemy zarabiać więcej niż na estecie, ale pracy też będzie więcej. Dodam tylko, że nie działam w branży instalacyjnej, ale innej w branży budowlanej.
sambor Opublikowano 13 Marca 2020 #38 Opublikowano 13 Marca 2020 Ja samochód też mam, nawet 2 dostawcze, ale nie ma komu nimi jeździć - brak ludzi i brak moich chęci do ich zatrudnienia. Jak naprawdę jest dobra robota to biorę 2-3 dawnych pracowników i oni robią, ale wtedy muszę im zapewnić wszystko - materiały , narzędzia, transport. Takich sytuacji staram się unikać lub brać to co mnie interesuję np na wymianę jednego śmieciucha na drugiego nie idę. Natomiast jak mówimy o metrze - to uważam to za super wynalazek - samochód zostawiam pod stacją i 2-3 roboty z biletem sieciowym w dzień obskoczę. Mnie do takiej pracy potrzeba tylko komputer i dobre nogi + dużo nervosolu. Tu sprawdzę , tu podpiszę, tu pieczątka, tu brak akceptacji i nakaz poprawki - dawniej jeszcze były kursy w ZDZ.
Gość Opublikowano 13 Marca 2020 #39 Opublikowano 13 Marca 2020 @sambor I uważasz,że większość hydraulików naprawia rury,przepycha kible komputerem?:) Ty pewnie przygotowujesz protokoły odbioru instalacji,tak wnioskuję,ale skoro masz 2 dostawczaki to wiesz jaką pracę hydraulika miałem na myśli.
sambor Opublikowano 13 Marca 2020 #40 Opublikowano 13 Marca 2020 W dniu 13.03.2020 o 13:34, Jamjestcichy napisał(a): ale skoro masz 2 dostawczaki to wiesz jaką pracę hydraulika miałem na myśli. Rozwiń Taką pracę prowadziłem przez ponad 20 lat, teraz trzeba odpocząć od palnika, oleju, pokostu czy wbijających się w ręce opiłków z gwintownicy.
YaroXylen Opublikowano 15 Marca 2020 #41 Opublikowano 15 Marca 2020 W dniu 7.03.2020 o 08:57, Opsiq napisał(a): 6 tys gdzieś to tak realnie można wyje na własnym dg? Rozwiń Witam. Odpiszę na forum nie na priv. Na początek nie powinieneś gorzej wypadać, oczywiście nie znam Twojego sposobu pozyskania klientów, i zakresu działalności oraz Twojej fachowości. Obecnie zatrudniam czterech pracowników, ubezpieczenie (pakiet), szkolenia (włącznie z UDT-em) stała umowa o pracę od wielu lat, ale żeby utrzymać ich u siebie muszą 6-7tys. zł do ręki dostać..... niestety sam już powolutku się wycofuję ze względów życiowych ale jeszcze jakoś ciągnę :-)) Śmiało startuj, rozwijaj się, i będę trzymał kciuki. Pozdrawiam Yaro.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.