Skocz do zawartości
IGNOROWANY

5 klasa i szamot w i nad paleniskiem

adamvfr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, spójrzcie  na fotke i powiedzcie co sądzicie o tym fabrycznie zamontowanym szamocie okalajacą palenisko dookoła i jeszcze jeden od góry.

a  moze go usunąć ?1306998645_WhatsAppImage2020-02-18at17_55_52.thumb.jpeg.8543895b3a1c493c5950a02c344fec38.jpeg

Opublikowano

Defro. Bardzo ładnie to działa - nie dotykaj.

Gość berthold61
Opublikowano

To ty tego szamotu masz mało w moim tych kawałków szamotu było jak dobrze pamiętam chyba ze 12 sztuk i tak zabudowane że nie było nawet jak prawie rozpalić kocioł , wywaliłem większość dałem garnek z nierdzewki zamiast deflektora i chyba lepiej to teraz chodzi niż na ori .

Opublikowano

Niech Cię Matka Boska broni nie wyciągaj tego szamotu. 

Opublikowano
W dniu 19.02.2020 o 09:58, berthold61 napisał:

To ty tego szamotu masz mało w moim tych kawałków szamotu było jak dobrze pamiętam chyba ze 12 sztuk i tak zabudowane że nie było nawet jak prawie rozpalić kocioł , wywaliłem większość dałem garnek z nierdzewki zamiast deflektora i chyba lepiej to teraz chodzi niż na ori .

no to nieźle, a masz jakąś fotkę przed i po ? albo chociarz pokaż jak to tera wygląda, szczególnie ten garnek

Opublikowano

Te płyty po bokach masz odwrotnie założone. W moim są skosem w kierunku drzwiczek.

Opublikowano

A niby jak jest teraz? 

Opublikowano

i ja się zastanawiałem czy nie powinno być odwrotnie, zobacze jak to będzie pasować

Opublikowano
W dniu 21.02.2020 o 07:12, gersik napisał:

Te płyty po bokach masz odwrotnie założone. W moim są skosem w kierunku drzwiczek.

Perspektywa robi swoje :) @gersiktu też tak jest :)

@adamvfr nic nie musisz zmieniać.

Opublikowano

nie no , nie są skosem w stronę drzwiczek, Gresik ma rację, u mnie skos jest w stronę kotła-wgłąb kotła

Opublikowano

Spójrz z przodu tej płytki poziomej na ściankach wymiennika masz dwa zaczepy do tej płytki poziomej  i one wysokościowo pasują do bocznych płytek. Tak jak jest teraz jest poprawnie i tak to pozostaw.

Opublikowano

i ja tak uważam

Opublikowano

Ta pozioma płytka leży płasko czy ma lekki spadek w stronę drzwiczek?

Opublikowano

kojarzy mi się że ma spadek w stronę drzwi, jak coś to mogę zwlec się z sofy :)

Opublikowano

Nie no odpoczywaj... Moje pytanie spowodował Twój post #10 gdzie napisałeś że nie ma skosu w stronę drzwiczek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.