Matib Opublikowano 2 Lutego 2020 #1 Opublikowano 2 Lutego 2020 Witam, Właśnie zepsuł mi się Termet gco-dp-23-17 który działał od 1997 roku i pora wymienić kocioł na coś innego do CO i CWU. Mieszkanie w bloku 52m2. Moc obecnego pieca to 23,5. Lokalizacja Katowice. Na co polecicie mi wymienić obecny piec? Nie siedzę w ogóle w temacie a nie chciałbym kupić czegoś co będzie awaryjne i problematyczne. Możecie mi coś zaproponować? Jeśli macie propozycje firm sprzedających/montujących to również będę wdzięczny.
Matib Opublikowano 2 Lutego 2020 Autor #2 Opublikowano 2 Lutego 2020 Czy jest szansa żeby ktoś coś doradził?
radik81 Opublikowano 3 Lutego 2020 #3 Opublikowano 3 Lutego 2020 23.5 KW na 52m2 toż to rozbój w biały dzień. Gdzie umiejscowiony jest obecny kocioł? Może warto pomyśleć o pellecie albo o innym źródle ogrzewania przy tak małym metrażu.
Matib Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor #4 Opublikowano 3 Lutego 2020 Teraz jest w kuchni i w grę wchodzi tylko gaz.
radik81 Opublikowano 3 Lutego 2020 #5 Opublikowano 3 Lutego 2020 Sorry nie spojrzałem, że chodzi o kocioł na gaz.
DrKoko Opublikowano 3 Lutego 2020 #6 Opublikowano 3 Lutego 2020 To widzę kocioł 2-fukcyjny, używałem takiego, więc się wypowiem. W takim mieszkaniu miałem takie sprzęty: - de dietrich city II - popsuł się po latach 10, może 11tu. Naprawa nieopłacalna, do kosza. - potem był viessman vitopend 100 - masakra. Mega problemy z CWU. Nie szło tego naprawić. Dodatkowo monter nas zrobił w jajo i gwarancji nie było. Ogólna wtopa prawie 4 tyś. Niecałe dwa lata żeśmy z tym syfem wytrzymali i został zdjęty. - teraz jest brotje energy top od 4 lat. Działa. Nic się nie dzieje z nim. Zapomnieliśmy co to kocioł. Ale to jak widać są kotły nie-kondensacyjne. Teraz już nie kupisz takiego. Ja bym poszukał jakiegoś lokalnego polecanego hydraulika i niech coś zaproponuje po prostu. Ze 2-3 gości zapytaj i porównaj.
sambor Opublikowano 3 Lutego 2020 #8 Opublikowano 3 Lutego 2020 Może zachować ciągłość marki i wstawić Termet gold 25kW oczywiście 2F, tylko trzeba wyjaśnić jak wygląda sprawa z obecnym kominem
Matib Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor #9 Opublikowano 3 Lutego 2020 @sambor Niestety mieszkam na parterze i jakbym miał ciągnąć rurę do dachu to bym poszedł z torbami dodatkowo jakby kominiarz miał sprawdzić jak wygląda sprawa z kominami to sąsiadów 2 piętra wyżej nie ma bo siedzą w niemczech a ciepła woda by mi się przydała. Niestety/stety szukać muszę czegoś z otwartą komorą spalania.
Matib Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor #10 Opublikowano 3 Lutego 2020 Dobra zapadła decyzja, że kupię kocioł w tej firmiehttps://instalacje-grzewcze.eu/category/kotly-kotly-gazowe-z-otwarta-komora-spalania Coś ktoś z tych kotłów ma? Skłaniam się ku termetowi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.