Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kocioł do CO i CWU

Matib

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Właśnie zepsuł mi się Termet gco-dp-23-17 który działał od 1997 roku i pora wymienić kocioł na coś innego do CO i CWU.
Mieszkanie w bloku 52m2.
Moc obecnego pieca to 23,5.
Lokalizacja Katowice.

Na co polecicie mi wymienić obecny piec? 
Nie siedzę w ogóle w temacie a nie chciałbym kupić czegoś co będzie awaryjne i problematyczne.

Możecie mi coś zaproponować? Jeśli macie propozycje firm sprzedających/montujących to również będę wdzięczny.

Opublikowano

23.5 KW na 52m2 toż to rozbój w biały dzień.

Gdzie umiejscowiony jest obecny kocioł? Może warto pomyśleć o pellecie albo o innym źródle ogrzewania przy tak małym metrażu.

Opublikowano

Sorry nie spojrzałem, że chodzi o kocioł na gaz.

Opublikowano

To widzę kocioł 2-fukcyjny, używałem takiego, więc się wypowiem.

W takim mieszkaniu miałem takie sprzęty:

- de dietrich city II - popsuł się po latach 10, może 11tu. Naprawa nieopłacalna, do kosza.

- potem był viessman vitopend 100 - masakra. Mega problemy z CWU. Nie szło tego naprawić. Dodatkowo monter nas zrobił w jajo i gwarancji nie było. Ogólna wtopa prawie 4 tyś. Niecałe dwa lata żeśmy z tym syfem wytrzymali i został zdjęty.

- teraz jest brotje energy top od 4 lat. Działa. Nic się nie dzieje z nim. Zapomnieliśmy co to kocioł.

Ale to jak widać są kotły nie-kondensacyjne. Teraz już nie kupisz takiego.

Ja bym poszukał jakiegoś lokalnego polecanego hydraulika i niech coś zaproponuje po prostu. Ze 2-3 gości zapytaj i porównaj.

Opublikowano

@sambor Niestety mieszkam na parterze i jakbym miał ciągnąć rurę do dachu to bym poszedł z torbami dodatkowo jakby kominiarz miał sprawdzić jak wygląda sprawa z kominami to sąsiadów 2 piętra wyżej nie ma bo siedzą w niemczech a ciepła woda by mi się przydała. Niestety/stety szukać muszę czegoś z otwartą komorą spalania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.