RetiredRocco Opublikowano 9 Stycznia 2020 #1 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Witam Panów, Mam pytanie czy prawidłowo zamontowano mi filtry narurowe? Na załączonym zdjęciu naniosłem stosowne oznaczenie poszczególnych rurek. I teraz pytanie czy woda poprostu nie popłynie sobie 'rurką nr 1' zamiast 'rurką nr 2' wynikiem czego nie zostanie poddana żadnej filtracji z zanieczyszczeń mechanicznych itp.? Albo czy część tej wody nie płynie sobie jedną rurką a część drugą. Jeśli jest skopane to proszę o jakieś sugestie. Pozdrawiam. PS Nie zwracajcie uwagi na stan zasyfienia tych filtrów :-D właśnie biorę się za to ;-)
hajtaler428 Opublikowano 9 Stycznia 2020 #2 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Jest tak jak piszesz. Jeżeli jest zrobione obejście filtrów(rura 1) to powinien być na nim zawór odcinający
emigrant Opublikowano 9 Stycznia 2020 #3 Opublikowano 9 Stycznia 2020 W aktualnej sytuacji filtry pełnią tylko rolę ozdobną. Ktoś zapomniał zaworu za tym trójnikiem PP na rurze nr. 1.
RetiredRocco Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor #4 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Tak też mi się wydawało. Dzięki za zainteresowanie się tematem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.