Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Bosch condens gc2300iw czy Termet EcoCondens Gold Plus 20

aRtiDG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na koniec sezonu grzewczego a przed nowym, planuje przejść z ogrzewania węglowego na gaz, czytałem opinie o piecach gazowych jak w temacie EcoCondens Gold Plus 20 oraz bosch condens gc2300iw, będę potrzebować kocioł jednofunkcyjny, który byście polecili, wyczytałem np tez ze trzeba zastosować sterownik pogodowy jeżeli chciał bym uniknąć "zimnych kaloryferów" bo jednak wolał bym mieć kaloryfery cały czas ciepłe a nie na zasadzie on / off wiem ze do Boscha można użyć sterownika CW 100 lub CW 400 aby uniknąć tego problemu a Termeta jakie będą spełniać podobną funkcje? jestem zielony w temacie i nie chce się naciac na złe rady instalatorów, co do domu, 110 m kw dom nie ocieplony, jedno piętro, 7 kaloryferów stalowych oraz jeden drabinkowy w łazience, instalacja centralnego ogrzewania Pex, puszczona w ścianach podtynkowo 4 lata temu 

Opublikowano

Termet ma pogodówkę w sobie i jeżeli nie masz dużych wymagań odnośnie bajeranckiego sterownika pokojowego to wszystko ogarnie kocioł, a dokładając dedykowany sterownik Tech mamy kolorowy tablet z pełnym sterowaniem przez net. 

Opublikowano

W zasadzie chodzi mi aby piec był dobry, na cenę patrzę mniej i aby kaloryfery były dobrze sterowane aby nie wyziebialy się do zera jak to przy gazie u nie których bywa też chętnie wyslucham opinii o innych może lepszych piecach gazowych no i jak wygląda bosch vs termet

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.