RafalViessmannf222 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Autor #27 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zaczyna pomału spadać... Mogę bezpiecznie wyjść z domu. Szacunek
WojtuNie Opublikowano 28 Grudnia 2019 #28 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Tak spokojnie. Spokojnej nocki. Pozdrawiam Wojtek
RafalViessmannf222 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Autor #30 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Witam Dopiero wstałem, niestety nie. Da dole trzyma temperaturę między 20 a 21 a górze 18 - 19
RafalViessmannf222 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Autor #31 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Chciałem za znaczyć że mam instalacje w suchej zabudowie więc powinno szybciej efekty przynosić... Stare foto z Panem hydraulikiem
WojtuNie Opublikowano 29 Grudnia 2019 #32 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Ewidentnie coś jest z przepływem. Jak masz dzisiaj ochotę na kombinacje to daj znać, podpowiem co zrobić.
RafalViessmannf222 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Autor #33 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Pewnie ze mam...
RafalViessmannf222 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Autor #34 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Najlepsze jest to ze dół wcześniej działał jak ustawiłem na pilocie 25 to dogrzrwało do tej temperatury tylko z górą był problem bo czasami miała jakieś strzały i coś tam grzalo więc zacząłem kombinować i ustawiać piec i skrzynki za chybił trafił... No i qrde tak zrobiłem że nic nie działa... Spadek temperatury o te prawie 20 stopni też pewnie zrobił swoje
WojtuNie Opublikowano 29 Grudnia 2019 #35 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Odetnij górny rozdzielacz przez wyłączenie pompy i zakrecenie zaworów przy nim. Na dolnym odkręc górny odpowietrznik, dolny musi być zakręcony podczas pracy pompy, zakręć dwie pętle (można na przepływomierzach albo jak masz te fabryczne zakrętki w miejsce siłowników to można nimi) i zostaw tak żeby przegoniło porządnie tą pętlę z ewentualnego powietrza. W takim układzie powinno pokazywać na przepływomierzu dosyć duży przepływ. Jak będziesz pewny, że już jest ok to zrób tak z każdą pętlą (zawsze tylko jedna otwarta) Potem powtórz to samo z górnym (dolny wyłączony i zakręcony itd) Sprawdź też ciśnienie w instalacji, ewentualnie uzupełniając do wymaganego ciśnienia Po wszystkim uruchom wszystko i daj znać co się zmieniło
RafalViessmannf222 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Autor #36 Opublikowano 29 Grudnia 2019 A tak dla informacji innych użytkowników (bo my rozmawialiśmy już telefonicznie) to przyczyna wydaje się być znaleziona... Podlogowka zapowietrzona. Później na spokojne jak się tam przyjrzałem w skrzynce to normalnie widać w rurkach duże pęcherze powietrza a czasami to nawet krutkie dostawy wody. Na szybko tylko sprawdziłem dolny odpowietrznik zakrecajac a górny odkrecajac, chwilami zaczęło gwizdac a nawet z niego woda bulgotac wydobywajac się na zewnątrz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.