Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Viessmann F-222 19kw

RafalViessmannf222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak spokojnie. Spokojnej nocki. 

Pozdrawiam Wojtek 

Opublikowano

Są jakieś efekty po nocy? 

Opublikowano

Ewidentnie coś jest z przepływem. 

Jak masz dzisiaj ochotę na kombinacje to daj znać, podpowiem co zrobić. 

Opublikowano

Najlepsze jest to ze dół wcześniej działał jak ustawiłem na pilocie 25 to dogrzrwało do tej temperatury tylko z górą był problem bo czasami miała jakieś strzały i coś tam grzalo więc zacząłem kombinować i ustawiać piec i skrzynki za chybił trafił... No i qrde tak zrobiłem że nic nie działa... Spadek temperatury o te prawie 20 stopni też pewnie zrobił swoje 

Opublikowano

Odetnij górny rozdzielacz przez wyłączenie pompy i zakrecenie zaworów przy nim. 

Na dolnym odkręc górny odpowietrznik, dolny musi być zakręcony podczas pracy pompy, zakręć dwie pętle (można na przepływomierzach albo jak masz te fabryczne zakrętki w miejsce siłowników to można nimi) i zostaw tak żeby przegoniło porządnie tą pętlę z ewentualnego powietrza. W takim układzie powinno pokazywać na przepływomierzu dosyć duży przepływ. Jak będziesz pewny, że już jest ok to zrób tak z każdą pętlą (zawsze tylko jedna otwarta) 

Potem powtórz to samo z górnym (dolny wyłączony i zakręcony itd) 

Sprawdź też ciśnienie w instalacji, ewentualnie uzupełniając do wymaganego ciśnienia 

Po wszystkim uruchom wszystko i daj znać co się zmieniło 

Opublikowano

A tak dla informacji innych użytkowników (bo my rozmawialiśmy już telefonicznie) to przyczyna wydaje się być znaleziona... Podlogowka zapowietrzona. Później na spokojne jak się tam przyjrzałem w skrzynce to normalnie widać w rurkach duże pęcherze powietrza a czasami to nawet krutkie dostawy wody. Na szybko tylko sprawdziłem dolny odpowietrznik zakrecajac a górny odkrecajac, chwilami zaczęło gwizdac a nawet z niego woda bulgotac wydobywajac się na zewnątrz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.