Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pomocy z Pallnikiem kipi i sterownikiem plum ecomax 850

Krzycho912

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie jestem nowym nabywca pieca na pellet z palnikiem kipi i sterownikiem plum ecomax850 posiadam poec 15 kw powierzchnia do ogrzania 120 m dom nie ocieplony mam problem przez pierwszych pare dni urzytkowania piec chcodzil bez zarzutu a ostatnio cos powaliłem w ustawieniach w sterowniku i jak mam zadana tem. 60 stopni dochodzi do 36 i dalej nie idzie . A jak ustawie załaczenie pompki co  na 60 stopni to piec osiąga tem. 50 stopni ale pompka nie pompuje a kotlownie mam w piwnicy moze mi ktos pomoc z ustawieniami jakie maja byc fabryczne bo to tez troche powaliłem dzieki za Pomoc Pozdrawiam  Krzycho 

Opublikowano

Możesz wrócić do ustawień fabrycznych ale  wtedy będziesz musiał zrobić test podajnika a następnie  zważyć pellet z testu i wpisać tę liczbę do sterownika.

Ścieżka do ustawień fabrycznych jest następująca:

Menu główne

Ustawienia serwisowe.Tu trzeba będzie wbić odpowiedni kod.Nie wiem jaki jest dla 850.

Przywróć ustawienia serwisowe

Po tych czynnościach robisz test podajnika i  wpisujesz odpowiednią kaloryczność pelletu.

Opublikowano

@Krzycho912 masz cały wielki temat o Kipi. Nie ma potrzeby tworzenia kolejnego wątku.

Opublikowano

@eliks teoretycznie jest wątek ale w nim jest już za duży bałagan i zwykły śmiertelnik chyba już nic się nie dowie a raczej nie będzie nikomu się chciało wertować ponad 400 stron, chyba zgodzisz się ze mna? 

Opublikowano

Nie ma tam szukać tylko opisać problem.

Opublikowano
2 godziny temu, g69 napisał:

Możesz wrócić do ustawień fabrycznych ale  wtedy będziesz musiał zrobić test podajnika a następnie  zważyć pellet z testu i wpisać tę liczbę do sterownika.

Ścieżka do ustawień fabrycznych jest następująca:

Menu główne

Ustawienia serwisowe.Tu trzeba będzie wbić odpowiedni kod.Nie wiem jaki jest dla 850.

Przywróć ustawienia serwisowe

Po tych czynnościach robisz test podajnika i  wpisujesz odpowiednią kaloryczność pelletu.

Opublikowano

Jeżeli nadal masz problem to zapukaj do mnie, jak problem rozwiązany to ignoruj ten post.

Opublikowano

@Krzycho912  z sterownika podaj informację jak także coś więcej o kotle i Twojej instalacji:

Ustawienia kotła
Temp. zadana kotła
Modulacja mocy
 100% Moc nadmuchu
 100% Praca podajnika
 50% Histereza H2
 50% Moc nadmuchu
 50% Praca podajnika
 30% Histereza H1
 30% Moc nadmuchu
 30% Praca podajnika
 Histereza kotła
 Min moc kotła FL
 Max moc kotła FL
Tryb pracy*
 Pellet
 Ruszt
Tryb regulacji
 Standardowy
 FuzzyLogic

Opublikowano
6 godzin temu, g69 napisał:

Moje Parametry

Ustawienia kotła
Temp. zadana kotła-60
Modulacja mocy
 100% Moc nadmuchu-40
 100% Praca podajnika-16kw
 50% Histereza H2-3
 50% Moc nadmuchu-26
 50% Praca podajnika-10kw
 30% Histereza H1-1
 30% Moc nadmuchu-18
 30% Praca podajnika-8kw
 Histereza kotła-12
 Min moc kotła FL-0
 Max moc kotła FL-100
Tryb pracy*
 Pellet-pellet
 Ruszt
Tryb regulacji
 Standardowy
 FuzzyLogic-fuzzylogic

Pale pellletem z barlinka mam kociol 3 tygodnie przez 2 tyg chodzil normalnie teraz osiaga temperature pare stopni nizsza niz temperatura załaczenia sie pompki co i spada o 3 stopnie i znow wraca i tak ciagle 

Opublikowano

Czyli do 57 stopni palnik ma pracować z mocą 16KW. Co masz za instalację,że kocioł na tej mocy nie może się bujnąć na wyższą temperaturę? W jakim kotle masz zamontowany ten palnik?

Zrób jeszcze raz test podajnika i na wadze kuchennej zważ a następnie wpisz wartość do sterownika.

Jaką kaloryczność pelletu wpisałeś do sterownika?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.