Darekgra Opublikowano 9 Grudnia 2019 #51 Opublikowano 9 Grudnia 2019 19 minut temu, sambor napisał: Jaki to rejon kraju? to chyba bez znaczenia :) wszędzie "instalatorów" jest pełno ja trafiłem nawet na takiego z papierami :) Defro
piotrek300582 Opublikowano 9 Grudnia 2019 #52 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Ja sobie sam zaprojektowałem i wykonałem instalacje i nawet mi wyszło. Jak dzwoniłem do Defro o rozruch zerowy to powiedzieli mi ze tego juz nie robią i gwarancji nie tracę. Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
audilhr Opublikowano 9 Grudnia 2019 #53 Opublikowano 9 Grudnia 2019 14 minut temu, Darekgra napisał: Jeśli pompa na powrót to już lepiej zostawić ten termostatyczny a dać właśnie 4D. W tym przypadku obyło by się jeszcze bez zmiany sterownika kotła, w twoim @audilhr sterownik kotła lub zakup oddzielnego na sam zawór to konieczność. Z autopsji wiem i z gory tematow na tym forum ze 4d nie da rady utrzymać temp. powrotu a ten sterownik powinien obslugiwac zawór i pogodowke lecz moge sie mylic. Moim zdaniem sterowanie temp. podlogowki zaworem termostatycznym to poroniony pomys bo trzeba caly sezon latac i go przekrecac
piotrek300582 Opublikowano 9 Grudnia 2019 #54 Opublikowano 9 Grudnia 2019 4D da rade bo mam też zrobiona instalacje na 4D, obieg kotłowy i ochrona powrotu jest. Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Darekgra Opublikowano 9 Grudnia 2019 #55 Opublikowano 9 Grudnia 2019 @audilhrSam zawór nie utrzyma tego i tego bez odpowiednio dużej średnicy rur z kotła do zaworo i z zaworu do kotła lecz z pompą kotłową jest już w stanie robić to bezbłędnie. Ten sterownik nie obsługuje zaworów i pogodówki, wymaga do tego zewnętrznych dodatkowych modułów.
km138 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Autor #56 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Panowie jestem z kujawsko-pomorskiego, Bory Tucholskie. Jesli jest na forun ktos z tego rejonu i chcialby mi pomoc, oczywiscie odplatnie to z pelna odpowiedzialnoscia zapraszam do wspolpracy, jak juz wszyscy zauwazyli naprawde potrzebuje pomocy kogos ogarnietego.
audilhr Opublikowano 9 Grudnia 2019 #57 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Wiem że nie da rady 4d sporo podlogowki dlatego dodal bym sama pompę. No to lipa z tym sterem mozna kupic silownik ktory nie potrzebuje sterownika ale tani nie jest.
maly11111 Opublikowano 9 Grudnia 2019 #58 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Godzinę temu, km138 napisał: Rece mi opadly... panowie ja za ta instalacje z robocizna zaplacilem ponad 28 tys zł, wlasnie sie dowiedzialem ze hydraulik zastosowal rozdzielacz grzejnikowy do podlogowki, nie zastosowal przeplywomierzy/rotametrow No niestety Panie padles ofiara tak jak kolega wyzej nadmienil ,,pseudo hydraulika" tak naprawde pewnie instalacja cie wyszla duzo mniej tylko niestety oni wykorzystuja nie wiedze ,,zwyklego kowalskiego " i tak z zaworu atm jest niby 3d, rozdzielacz grzenikowy do podlogowki ciekawe jakiej jakosci jest rura pex tez pewnie chinczyk.Kurde powinien byc na forum jakis prawnik od takich spraw najlepiej prokurator i za takie oszustwa powinno byc scigane prawnie potem sie dziwic skad ,,smog" czlowiek pali jak moze a w domu zimno zycze powodzenia niech Pan walczy o swoje poki nie za pozno
Khojdys Opublikowano 10 Grudnia 2019 #59 Opublikowano 10 Grudnia 2019 W dniu 9.12.2019 o 19:22, km138 napisał: Panowie jestem z kujawsko-pomorskiego, Bory Tucholskie. Jesli jest na forun ktos z tego rejonu i chcialby mi pomoc, oczywiscie odplatnie to z pelna odpowiedzialnoscia zapraszam do wspolpracy, jak juz wszyscy zauwazyli naprawde potrzebuje pomocy kogos ogarnietego. Tak 100 razy, a o co chodzi? Bo nigdy nie napisałeś. Pozdrawiam Krzysiek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.