Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z ogrzewaniem Defro Komfort EKO 15 KW

km138

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, sambor napisał:

Jaki to rejon kraju?

to chyba bez znaczenia :) wszędzie "instalatorów" jest pełno ja trafiłem nawet na takiego z papierami :) Defro

Opublikowano

Ja sobie sam zaprojektowałem i wykonałem instalacje i nawet mi wyszło. Jak dzwoniłem do Defro o rozruch zerowy to powiedzieli mi ze tego juz nie robią i gwarancji nie tracę.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
14 minut temu, Darekgra napisał:

Jeśli pompa na powrót to już lepiej zostawić ten termostatyczny a dać właśnie 4D. W tym przypadku obyło by się jeszcze bez zmiany sterownika kotła, w twoim @audilhr sterownik kotła lub zakup oddzielnego na sam zawór to konieczność.

Z autopsji wiem i z gory tematow na tym forum ze 4d nie da rady utrzymać temp. powrotu a ten sterownik powinien obslugiwac zawór i pogodowke lecz moge sie mylic. Moim zdaniem sterowanie temp. podlogowki zaworem termostatycznym to poroniony pomys bo trzeba caly sezon latac i go przekrecac

Opublikowano

4D da rade bo mam też zrobiona instalacje na 4D, obieg kotłowy i ochrona powrotu jest.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@audilhrSam zawór nie utrzyma tego i tego bez odpowiednio dużej średnicy rur z kotła do zaworo i z zaworu do kotła lecz z pompą kotłową jest już w stanie robić to bezbłędnie. Ten sterownik nie obsługuje zaworów i pogodówki, wymaga do tego zewnętrznych dodatkowych modułów.

Opublikowano

Panowie jestem z kujawsko-pomorskiego, Bory Tucholskie. Jesli jest na forun ktos z tego rejonu i chcialby mi pomoc, oczywiscie odplatnie to z pelna odpowiedzialnoscia zapraszam do wspolpracy, jak juz wszyscy zauwazyli naprawde potrzebuje pomocy kogos ogarnietego.

Opublikowano

Wiem że nie da rady 4d sporo podlogowki dlatego dodal bym sama pompę. No to lipa z tym sterem mozna kupic silownik ktory nie potrzebuje sterownika ale tani nie jest.

Opublikowano
Godzinę temu, km138 napisał:

Rece mi opadly... panowie ja za ta instalacje z robocizna zaplacilem ponad 28 tys zł, wlasnie sie dowiedzialem ze hydraulik zastosowal rozdzielacz grzejnikowy do podlogowki, nie zastosowal przeplywomierzy/rotametrow 

No niestety Panie  padles ofiara tak jak kolega wyzej nadmienil ,,pseudo hydraulika" tak naprawde pewnie instalacja cie wyszla duzo mniej tylko niestety oni wykorzystuja nie wiedze ,,zwyklego kowalskiego " i tak z zaworu atm jest niby 3d, rozdzielacz grzenikowy do podlogowki ciekawe jakiej jakosci jest rura pex tez pewnie chinczyk.Kurde powinien byc na forum jakis prawnik od takich spraw najlepiej prokurator i za takie oszustwa powinno byc scigane prawnie potem sie dziwic skad ,,smog" czlowiek pali jak moze a w domu zimno zycze powodzenia niech Pan walczy o swoje poki nie za pozno 

Opublikowano
W dniu 9.12.2019 o 19:22, km138 napisał:

Panowie jestem z kujawsko-pomorskiego, Bory Tucholskie. Jesli jest na forun ktos z tego rejonu i chcialby mi pomoc, oczywiscie odplatnie to z pelna odpowiedzialnoscia zapraszam do wspolpracy, jak juz wszyscy zauwazyli naprawde potrzebuje pomocy kogos ogarnietego.

Tak 100 razy, a o co chodzi? Bo nigdy nie napisałeś. Pozdrawiam Krzysiek 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.