dzorban Opublikowano 7 Grudnia 2019 #1 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Witam. Proszę o informację dlaczego po włączeniu pompy CO ciśnienie w instalacji spada? Instalacja otwarta Kocioł 17 KW na ekogorszek Ciśnienie bez włączonej pompy 0,4 Bar - zbiornik około 4 m nad kotłem, 1,5 m nad najwyższym grzejnikiem Ciśnienie z włączoną pompą 0,15 Bar - 2 bieg Pompa firmy WITA Jeżeli trzeba więcej informacji, proszę o info. Dzięki!
sambor Opublikowano 7 Grudnia 2019 #2 Opublikowano 7 Grudnia 2019 A gdzie jest manometr - pewnie przed pompą. Jak tak to normalne zjawisko fizyczne i nie ma sie co o to martwić, najwyżej można wywalić manometr aby ludzi nie wnewiał.
gmaj22 Opublikowano 7 Grudnia 2019 #3 Opublikowano 7 Grudnia 2019 ....albo dać go za pompą, żeby poprawiał samopoczucie :)
dzorban Opublikowano 7 Grudnia 2019 Autor #4 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Serdeczne dzięki za szybką odpowiedź! Tak, macie racje jest przed pompą i przed zaworem 4D. Czy dodanie jakiegoś elementu np. tzw syfonu? lub innego czegoś ? Ewentualnie na obieg CWU
sambor Opublikowano 7 Grudnia 2019 #5 Opublikowano 7 Grudnia 2019 19 minut temu, dzorban napisał: Czy dodanie jakiegoś elementu np. tzw syfonu? lub innego czegoś ? Ale po co ma być ten element?
dzorban Opublikowano 7 Grudnia 2019 Autor #6 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Nie wiem, producenci podają w niektórych instrukcjach, że powinien być. Dlatego też moje pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.