Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sas Bio spark

mareks26

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobrze jakbyś do internetu sterownik podlaczyl. Można by było statystyki zobaczyć jak kociołek pracuje. 

Opublikowano

A jak to zrobić pewnie przez usb

Opublikowano

Oj nie. Najtaniej to tak. Jeśli masz Wi-Fi w domu to kup wzmacniacz sygnału z wejściem na kabel Ethernet.  Sparuj wzmacniacz z routerem. Następnie podłącz kablem kocioł do wzmacniacza i zarejestruj moduł. Zrób konto na emodul i gotowe :D

Takie coś ja mam 

https://allegro.pl/oferta/wzmiacniacz-wi-fi-tp-link-tl-wa850re-300mb-s-8140949108?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_ELKTRK_PLA_Komputery&ev_adgr=Urządzenia+sieciowe&gclid=EAIaIQobChMIgaXQ-qvj5wIVycCyCh05eQY3EAQYCCABEgJkDfD_BwE

Opublikowano

Panowie kocioł pracuje spokojnie oscyluje wokół temp zadanej kotla nie może przejść w nadzór z tego co zauważyłem temp spalin 120 Nie jest za mało dla niego z może dołożyć czas podawania o 1 sek wiecej co myślicie?

Opublikowano

Nie nie. Zwiększ temp spalin do 140. 2 sprawa na zaworze 4d masz załączona pogodowke? 

Opublikowano

Nie mam pogodowki 

Opublikowano

Skoro pracuje spokojnie wokół zadanej to znaczy że odbiór ciepła i moc kotła są idealnie dopasowane do siebie.

Sprawdź tylko czy nie przegrzewa ci domu.

Sprawdzałeś jaką masz obecnie wersję oprogramowania?

Tu jest najnowsza dostępna na stronie producenta.

ST-580zPID (pelety: SAS MultiFlame+turbina AirFlowControl+Fotokomórka PhotoCell) v.2.0.30 [POBIERZ]

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.mam takie pytanie co do spalania pieca sass bio Spark 14kw.dom 140m ocieplony,dół podłogowka a poddasze grzejniki.i przy obecnych temperaturach pali mi tone pelletu na miesiąc.czyli 30kg dziennie.to chyba za dużo bo miał być oszczędnie,aż się boje co to by było przy mrozach....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.