Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Prośba o pomoc

gilal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Wracam od cioci i jest problem  tego rodzaju:

ma ona piec buderus logamax plus gb072-24 v2  i był podłączony do niego panel pokojowy. Panel pokojowy wcześniej przez przypadek został uszkodzony i został przez serwisanta zdemontowany do czasu kupna nowego. Nowy panel pokojowy już jest (sterownik buderus rc310), ale podpinam i nic nie reaguje. Serwisant pewnie coś musiał przestawić w piecu, ale nie ma kontaktu z nim.

Proszę o pomoc jak ten panel uruchomić.

Dziękuję pięknie za pomoc i pozdrawiam

Opublikowano

Może założył zworkę obok złącza "BUS" w kotle?

zworka.png.50a53e0ed4c8becee3c79b37ea59cea8.png

Opublikowano

A jak ją namierzyć?

Edit: sorki dopiero ukazał mi się rysunek

Opublikowano

@gmaj22
faktycznie jest zworka i dołączony przewód który idzie pod ten panel pokojowy

Resized_20191120_211906.jpeg

Co teraz? Dziękuję :)

Opublikowano

Usunąć tą zworkę i podpiąć RS310 do złącza bus i jeśli wymaga zasilania z kotła to również  do złącza L-N-G 230V w kotle. 

Wszystko jest opisane dokładnie krok po kroku w instrukcji w części "podłączanie osprzętu"  lub t.p. Po wykryciu urządzenia najprawdopodobniej trzeba będzie przejść przez etapy uruchamiania i wpisać ryp regulatora. Trudno mi tu z pamięci podać szczegóły, a po za tym nie mogę tego robić na odległość, nie znając szczegółów podłączeń tego kotła. To jest jednak urządzenie gazowo-elektryczne i nie chciałbym narażać Ciebie ani cioci na szwank :)

Tak czy owak robisz to na własna odpowiedzialność....

Opublikowano

To tu będzie te złącze "BUS"?

IMG_20191121_091053.jpg

Opublikowano

Tak.

Opublikowano

Wielkie dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.