gilal Opublikowano 20 Listopada 2019 #1 Opublikowano 20 Listopada 2019 Witajcie Wracam od cioci i jest problem tego rodzaju: ma ona piec buderus logamax plus gb072-24 v2 i był podłączony do niego panel pokojowy. Panel pokojowy wcześniej przez przypadek został uszkodzony i został przez serwisanta zdemontowany do czasu kupna nowego. Nowy panel pokojowy już jest (sterownik buderus rc310), ale podpinam i nic nie reaguje. Serwisant pewnie coś musiał przestawić w piecu, ale nie ma kontaktu z nim. Proszę o pomoc jak ten panel uruchomić. Dziękuję pięknie za pomoc i pozdrawiam
gmaj22 Opublikowano 20 Listopada 2019 #2 Opublikowano 20 Listopada 2019 Może założył zworkę obok złącza "BUS" w kotle?
gilal Opublikowano 20 Listopada 2019 Autor #3 Opublikowano 20 Listopada 2019 A jak ją namierzyć? Edit: sorki dopiero ukazał mi się rysunek
gilal Opublikowano 20 Listopada 2019 Autor #4 Opublikowano 20 Listopada 2019 @gmaj22 faktycznie jest zworka i dołączony przewód który idzie pod ten panel pokojowy Co teraz? Dziękuję :)
gmaj22 Opublikowano 21 Listopada 2019 #5 Opublikowano 21 Listopada 2019 Usunąć tą zworkę i podpiąć RS310 do złącza bus i jeśli wymaga zasilania z kotła to również do złącza L-N-G 230V w kotle. Wszystko jest opisane dokładnie krok po kroku w instrukcji w części "podłączanie osprzętu" lub t.p. Po wykryciu urządzenia najprawdopodobniej trzeba będzie przejść przez etapy uruchamiania i wpisać ryp regulatora. Trudno mi tu z pamięci podać szczegóły, a po za tym nie mogę tego robić na odległość, nie znając szczegółów podłączeń tego kotła. To jest jednak urządzenie gazowo-elektryczne i nie chciałbym narażać Ciebie ani cioci na szwank :) Tak czy owak robisz to na własna odpowiedzialność....
gilal Opublikowano 21 Listopada 2019 Autor #6 Opublikowano 21 Listopada 2019 To tu będzie te złącze "BUS"?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.