eustachy Opublikowano 17 Października 2019 #1 Opublikowano 17 Października 2019 Fachowiec montował mi instalację gazową. Wszystko wydaje się ok, ale martwi mnie sama końcówka podłączenia do pieca gazowego, ostatnie 30cm. Wszystko jest w miedzi a ta końcówka zaraz za zaworem to jakaś żółta plastikowa rurka, wygląda to jak karbowany peszel. Czy to jest normalne? Przeciez to się może przetrzeć, ułamać, zsunąć się z jednej jak i z drugiej strony i nieszczeście gotowe. Będę to odbierał na dniach i chcę mieć jakąś minimalną wiedzę
sambor Opublikowano 17 Października 2019 #2 Opublikowano 17 Października 2019 Jak fachowiec to chyba wie co robi. daj fot tego zakończenia Pewnie masz takie coś https://www.castorama.pl/przewod-gaz-g1-2xg1-2-20-40cm-id-1082385.html , jeżeli tak to wszystko OK.
eustachy Opublikowano 17 Października 2019 Autor #3 Opublikowano 17 Października 2019 No coś podobnego tylko właśnie nie mogłem się dopatrzeć tych gwintów po obu stronach. Wyglądało to jakby było nasunięte z jednej strony i z drugiej na rurkę miedzianą. Muszę się temu przyjrzeć. Dzięki za wskazówkę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.