Zbyszko125 Opublikowano 17 Października 2019 #26 Opublikowano 17 Października 2019 Zbyszko125 mylisz się IRYD PID obsługuje zarówno czujnik mieszacza oraz osobny czujnik powrotu Po aktywacji czujnika powrotu jego ochronę możesz realizować w dwóch strategiach. Na wyświetlaczu pojawi się mały rysunek szkic instalacji i przez animacje oraz zmiany koloru będzie pokazywał realizowany cel. Jak mówiłem kombajn, trzeba umieć tylko z niego korzystać,bo bardzo dużo potrafi Pilotem nie musisz zamykać zaworu, możesz tylko dodatkowo mocniej przymknąć zachowując ciągle grzanieAnimacje i zmianę kolorów? Chyba mamy na myśli dwa różne stery. Ster do którego mam dostęp na co dzień ma wyświetlacz niebieski z białymi napisami, symbolami, nie kojarzę aby zmieniał jakiś kolor na innyWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Pieklorz Opublikowano 17 Października 2019 #27 Opublikowano 17 Października 2019 Masz stary model sprzed paru lat, to co Ci mam powiedzieć?
Zbyszko125 Opublikowano 17 Października 2019 #28 Opublikowano 17 Października 2019 Ja nie mam pretensji do Ciebie, wiem że ten sterownik ( dokładnie u moich rodziców) jest to starszy model. Nie wiedziałem że w nowszym doszło sporo nowych funkcji między innymi taka o której piszesz. A tak na marginesie ciekawi mnie czy możliwe jest wgranie softu i uzyskanie dodatkowych funkcji na tym starszym modelu? U siebie mam SKZP i według mnie jest prostszy w obsłudze i bardziej rozbudowany w funkcję. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Pieklorz Opublikowano 17 Października 2019 #29 Opublikowano 17 Października 2019 Kolorowy Iryd jest nieco bardziej rozbudowany. Wyjściowo masz obsługę 2 obiegów grzewczych i osobne piloty do nich, ktoś tu na forum pytał czy może dac osobne panele i osobno sterowac z dwóch mieszkań. Masz obsługę 5pomp i ta ostatnia kotłowa nie blokuje Ci wyjścia. Aktualny SKZP02 obsługuje 4pompy ale kotłową jako domyślna blokujesz jedno z wyjść. Co do samej obsługi, to sam polubiłem sposób rozkładu menu oraz funkcji w SKZP02. Od jakiegoś czasu wisi na domowym kotle wraz z panelem domowym Czy coś idzie zrobić ze starym? - tak. Można aktualizowac soft (nie wiem jak daleko) i dac kolorowy wyświetlacz od nowej wersji, ale na płycie nie masz wyjścia na 5tą pompę i jak kojarze nie masz też wyjścia na czujnik powrotu. Sam tak zaktualizowałem i podrasowałem swojego zakładowego iryda.
pochłaniacz Opublikowano 17 Października 2019 Autor #30 Opublikowano 17 Października 2019 Chodzi o ten kocioł ? https://sekom-pleszew.com.pl/kotly-klaster-5-11p/ Jeśli tak, to różnica w cenie jest znaczna. Muszę przyznać, że myślałem też o pelecie, ale jakoś ten rynek bardzo niestabilny jest, a ceny peletu rosną i nikt tego nie kontroluje. Ja wiem,że taki kocioł jest bardzo wygodny w użytkowaniu, i jest to niewątpliwy atut, ale boję się zachłanności producentów tego paliwa :(
Pieklorz Opublikowano 17 Października 2019 #31 Opublikowano 17 Października 2019 W Twoim przypadku zostałbym przy propozycji o której rozmawialiśmy na palniku SV
pochłaniacz Opublikowano 17 Października 2019 Autor #32 Opublikowano 17 Października 2019 9 minut temu, Pieklorz napisał: W Twoim przypadku zostałbym przy propozycji o której rozmawialiśmy na palniku SV I właśnie w tym kierunku będę chciał pójść :)
Zbyszko125 Opublikowano 17 Października 2019 #33 Opublikowano 17 Października 2019 Kolorowy Iryd jest nieco bardziej rozbudowany. Wyjściowo masz obsługę 2 obiegów grzewczych i osobne piloty do nich, ktoś tu na forum pytał czy może dac osobne panele i osobno sterowac z dwóch mieszkań. Masz obsługę 5pomp i ta ostatnia kotłowa nie blokuje Ci wyjścia. Aktualny SKZP02 obsługuje 4pompy ale kotłową jako domyślna blokujesz jedno z wyjść. Co do samej obsługi, to sam polubiłem sposób rozkładu menu oraz funkcji w SKZP02. Od jakiegoś czasu wisi na domowym kotle wraz z panelem domowym Czy coś idzie zrobić ze starym? - tak. Można aktualizowac soft (nie wiem jak daleko) i dac kolorowy wyświetlacz od nowej wersji, ale na płycie nie masz wyjścia na 5tą pompę i jak kojarze nie masz też wyjścia na czujnik powrotu. Sam tak zaktualizowałem i podrasowałem swojego zakładowego iryda.Ok , faktycznie Iryd się mocno rozwinął. Obsługa aż tylu pomp raczej nie zawsze się przyda. Jak zrozumielem wskazany kontakt z Prond-em i do nich składać zapytania. Dzięki za wyczerpujące info.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
pochłaniacz Opublikowano 19 Listopada 2019 Autor #34 Opublikowano 19 Listopada 2019 Panowie, mam pytanie dotyczące zasilania oraz powrotu z kotła. Mam to zrobione na rurach 6/4 cala, a kocioł który kupiłem ma wyjścia 5,4 cala. Czy będzie miało znaczenie, że na początku będzie mniejsza średnica, następnie większa, i znowu mniejsze które idą już do odbiorników ? Na zasilaniu chcę też zostawić obejście pompy, bo CWU może również chodzić na grawitacji.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.