Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ilość ekogroszek na dobę

Darekkovert25kw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym się poradzić czy moje spalanie jest optymalne mam kociol kovert 25kw sterownik tech st-580 manualny dwustan ogrzewam nim na razie 100 m2 później będzie 200m2 jest to stara kamienica nieocieplona pokoje wysokie 3,2m  spalanie przy temperaturze średniej 5* jest to 10kg/24h 

Opublikowano

Według mnie jest to przyzwoicie chociaż jakbyś troszkę "pomieszkał" w kotłowni i pobawił się ustawieniami to pewnie być cosik jeszcze uszczknął... :D

Opublikowano

Dodam że  ekogroszek to czarna perła 24mj no jeszcze postaram trochę pokombinować 

Opublikowano

Napisz jeszcze ile masz stopni w domu i czy grzejesz CWU. Pamiętaj na przyszłość aby w pierwszym poście podawać maksymalną ilość informacji.

Opublikowano

Cwu 100l jest cyrkulacja salon 30 m2 23* sypialni i kuchnia 21* razem 35m2 łazienka 24* 6m2 pokuj 20m2 22* i przedpokój 7m2  podłogowa 15m2 ogrzewa przedokuj i łazienkę 

Profil uzupełnialem ale chyba nie zapisalo

Opublikowano

Przy temperaturze zewnętrznej +10 , takie temperatury w mieszkaniu są do przyjęcia. Kiedy temperatury zewnętrzne wskażą -5 lub więcej, a będziesz chciał utrzymać taką temperaturę Twoje spalanie zacznie wzrastać. A kiedy domownicy zażyczą sobie 25stopni w mieszkaniu to Twojemu zdumieniu nie będzie końca. Pewnych zjawisk nie da się oszukać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.