Glover Opublikowano 24 Września 2019 #1 Opublikowano 24 Września 2019 Czy ktoś kojarzy termostat pokojowy tygodniowy z łącznością radiową, najlepiej z regulowaną histerezą, który miałby odbiornik radiowy montowany na szynę w szafce bezpiecznikowej? Wstępnie myślałem o Tech 292 ale okazało się że tam jest ten odbiornik do wtykania do gniazdka co jest trochę bez sensu.
Przemyslaw85 Opublikowano 24 Września 2019 #2 Opublikowano 24 Września 2019 Ale przecież zasilacz możesz mieć np 10m dalej. Kwestia wymiany kabla. Wtyki RJ11/RJ12 dostaniesz w większości elektrycznych. A przyrząd do zagniatania wtyków wypożyczysz w sklepie komputerowym.Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka
Glover Opublikowano 24 Września 2019 Autor #3 Opublikowano 24 Września 2019 W tech-u nie ma jak tego zrobić bo to jest wszystko zintegrowane w jednej obudowie i zasilane z 230V dlatego szukam jakiegoś gotowca albo do łatwego przerobienia a nie mam tradycyjnego gniazdka w pobliżu. Zresztą po to sa radiowe żeby nie ciągać kabli :)
PioBin Opublikowano 24 Września 2019 #4 Opublikowano 24 Września 2019 3 godziny temu, Glover napisał: ...albo do łatwego przerobienia a nie mam tradycyjnego gniazdka w pobliżu. To załóż gniazdko serwisowe na listwe TH 35 i wetknij ten przekaźnik :). O ile oczywiście jest miejsce w tej skrzynce.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.