agnieszka2201 Opublikowano 16 Września 2019 #1 Opublikowano 16 Września 2019 Witajcie. Od 2 lat mam problem z sąsiadem. Mamy wspólny komin, który jest podzielony (jego i nasz w jednym). Prawdopodobnie sąsiad pali śmieciami i jakimś tanim węglem, który powoduje że jego komin szybko się zanieczyszcza sadzą. Co roku wzywana była straż pożarna, ponieważ jego komin się zapalał, a w naszym domu(bliźniak) pojawiał się dym. Nie wspomnę też o tym, że kiedyś przebił się do naszego komina i prawie nas zaczadził. Nadchodzi kolejny sezon grzewczy i nie ukrywam, że boję się co tym razem sie stanie. Sąsiad jest konfliktowy i nawet poprosiliśmy go żeby coś z tym zrobił, ale jak grochem o ścianę...Co ja mogę zrobić w tej sytuacji? Czy mogę to gdzieś zgłosić?
Hermogenes Opublikowano 17 Września 2019 #2 Opublikowano 17 Września 2019 Są trzy wyjścia. 1 Wyprowadzić się. 2 Wyprowadzić sąsiada. 3 Zaprzyjaźnić się z nim. Pozdrawiam Hermogenes.
Gość Opublikowano 17 Września 2019 #3 Opublikowano 17 Września 2019 Uderz do inspektora nadzoru budowlanego,myślę że coś pomogą. Samo to,że u Was pojawiał się dym świadczy o tym,że kanały nie są szczelne. Inspektor może nakazać montaż wkładu kominowego.
Ksieciunio Opublikowano 24 Września 2019 #4 Opublikowano 24 Września 2019 W dniu 17.09.2019 o 21:52, Jamjestcichy napisał: Inspektor może nakazać montaż wkładu kominowego. To potwierdzone, czy tylko przypuszczenia ?
Gość Opublikowano 25 Września 2019 #5 Opublikowano 25 Września 2019 @Ksieciunio Potwierdzone tyle,że sytuacja była trochę inna,ale sąsiad i komin to wspólna historia-na szczęście nie moja. W każdym bądź razie inspektor zakazał palenia sąsiadowi dopóki nie zamontuje wkładu kominowego. Swoją drogą warto skorzystać z tej pomocy bo to nic nie kosztuje a może pomóc tym bardziej jak ktoś Nas w tak perfidny sposób podtrówa itp.
sambor Opublikowano 25 Września 2019 #6 Opublikowano 25 Września 2019 2 godziny temu, Jamjestcichy napisał: podtrówa Raczej podtruwa!
Gość Opublikowano 25 Września 2019 #7 Opublikowano 25 Września 2019 10 minut temu, sambor napisał: Raczej podtruwa! Dobrze,że to nie forum językowe bo by mnie zjedli,ale Ty tak się nie spinaj bo chyba nie jesteś polonistą? :) Swoją drogą to chyba pierwszy byk od dawien dawna,ale dzięki za czujność.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.