Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana zaworów do grzejników

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Z racji że chciałem wymienić zawory w grzejnikach na coś nowszego i wygodniejszego podchodziłem po sklepach i nastał mętlik w głowie. Mam coś takiego jak na zdjęciach. Wszystkie zawory które ogladalem na pierwszy rzut oka nijak nie pasują na moją głowicę. I tu pytanie czy dostanę jeszcze coś takiego czy czeka mnie cały zestaw do wymiany. 

20190819_205953.jpg

20190819_205958.jpg

Opublikowano

to są zwykłe zawory kątowe, a to białe co trzymasz w ręku to zwykłe pokrętło.  O jakiejkolwiek głowicy termostatycznej zapomnij, bo to nie jest zawór termostatyczny tylko zwykły.

A te pokrętła białe połamały się ze chcesz wymienić?

A zawory masz tutaj https://pl.giacomini.com/prodotti/zawory-grzejnikowe-ręczne

Opublikowano
  • Autor

One się różnią od termostatycznych zasadą działania? Jedno pokrętło mam pekniete więc chciałbym wymienić je wszystkie za jednym zamachem

Brakuje mi w nich skali jakiejkolwiek więc þroche ciężko ustawić żądaną temperature

Opublikowano

tak, maja diametralnie inna budowę. te co Ty masz, to zwykłe zaworki grzybkowe

Opublikowano
  • Autor

To rozumiem że ten miedziany wkład ze zdjęcia również do wymiany jeżeli chce termostat? Zapewne powódź murowana.

Opublikowano

to nic nie da, bo ten element w który wkręcony jest ten zaworek mosiężny ma inna konstrukcje wewnętrzną.

Musisz wymienić cały zawór z tego co masz na termostatyczny np. taki image.png.48b31b4ae1189f93e78a3fbb000dba9a.pngwyglada identycznie, ale ma inna budowę i zamiast tego plastiku niebiesko-czerwonego możez dać gowicę taką image.png.aff8b84499bd773a3c99b5f61cc4f87f.png

lub kupic innej firmy, tylko musisz patrzyć aby pasował do istniejących połączeń.

Opublikowano

Takie same mam/mialem u siebie, sa tragiczne, ciekna na maksa jak sie ich używa. Sam zaraz wymieniam reszte na danfoosa.