ttoffi Opublikowano 16 Sierpnia 2019 #1 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 DZIEŃ DOBRY. Koledzy mam pytanie. Posiadam rozdzielnie do ogrzewania na 6 grzejników. Sytuacja zmusza mnie do podłączenia jeszcze jednego grzejnika na piętro wyżej (strych). I teraz tak , jw rozdzielni jest jedno miejsce gdzie są zawory spustowe i czy zamiast nich można podłączyć grzejnik?. Ewentualnie czy można założyć do istniejącego przyłącza jakiś trójnik ?
MikiQ Opublikowano 16 Sierpnia 2019 #2 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Możesz dokupić jeden moduł rozszerzające tylko nie wiem czy Ci się zmieści. Musiałbyś wtedy przesunąć trochę te zewory z prawej strony. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
sambor Opublikowano 16 Sierpnia 2019 #3 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Możesz śmiało wywalić te zawory spustowe i na ich miejsce dać jeszcze 1 grzejnik.
mironw Opublikowano 18 Sierpnia 2019 #5 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 ja to bym wywalił ten ocynk i dał trójniki mosiężne
Gość Digitrax Opublikowano 18 Sierpnia 2019 #6 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Wpierw redukcja i następnie małe kolanko. Będzie łatwiej wkręcić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.