TOMEK12345 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 #1 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Witam dziś po oczyszczeniu pieca z nalotu wraz z nalotem odpadła farba a pod nią ukazała się korozja. Pan z infolinii powiedział żeby się nie martwic że to nic takiego , Ale proszę o waszą opinie piec to ecomini 9 kw z kotłostalu palnik sv200n piec ma dwa miesiące palone peletem węglowym varmo temp powrotu 45 stopni
Pieklorz Opublikowano 3 Sierpnia 2019 #2 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Ten palnik spala na tyle dobrze, że nie odkładają się naloty smołowe i najczęściej na większości wymiennika wszystko schodzi do gołej blachy. To komora spalania i powierzchowne naloty tego koloru mogą się pojawiać, warunki czystego powietrza z sanatorium tam nie panują. Jak dłużej na swoim kotle paliłem Varmo to tylna ścianka za palnikiem po oczyszczeniu pyłu zawsze w takich kolorach. Kocioł tj wymiennik ma prawie 10lat, palnik SV siedzi w nim od bodajże 2016r
Kordjano Opublikowano 10 Sierpnia 2019 #3 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 A ta temperatura powrotu to nie za niska ? kocił się nie poci ? ja mam kocioł 3 lata ale po oczyszczeniu pyłu dużo lepiej wygląda .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.