Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Korozja pieca

TOMEK12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dziś po oczyszczeniu pieca z nalotu wraz z nalotem odpadła farba a pod nią ukazała się korozja. Pan z infolinii powiedział żeby się nie martwic że to nic takiego ,

Ale proszę o waszą opinie piec to ecomini 9 kw z kotłostalu palnik sv200n piec ma dwa miesiące palone peletem węglowym  varmo temp powrotu 45 stopni 

IMG_20190802_152538.jpg

IMG_20190802_152544.jpg

IMG_20190802_152552.jpg

Opublikowano

Ten palnik spala na tyle dobrze, że nie odkładają się naloty smołowe i najczęściej na większości wymiennika wszystko schodzi do gołej blachy. To komora spalania i powierzchowne naloty tego koloru mogą się pojawiać, warunki czystego powietrza z sanatorium tam nie panują.

Jak dłużej na swoim kotle paliłem Varmo to tylna ścianka za palnikiem po oczyszczeniu pyłu zawsze w takich kolorach. Kocioł tj wymiennik ma prawie 10lat, palnik SV siedzi w nim od bodajże 2016r

Opublikowano

A ta temperatura powrotu to nie za niska ?  kocił się nie poci ? ja mam kocioł 3 lata ale po oczyszczeniu pyłu dużo lepiej wygląda .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.