wodnik7 Opublikowano 9 Lipca 2019 #1 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Czesc! teraz, gdy pompa juz prawie zamontowana, mysle o sterowaniu. Pompe moge i chce zalaczac najlepiej zdalnie, posiada ona wejscie, ktorym moge zmieniac jej stan na "standby" (tylko obiegowka) lub "on" (obiegowka i sprezarka-w zaleznosci od temperatur). Na pompie jest mikroprocesor, chce zadac 38°C i histereze 3-4K. W zaleznosci od temperatury w domu ma wiec przelaczac ze standby na on. I pytanie: czym najlepiej to sterowac? Czytalem troche, ale nie wiem.. mysle o: -sterownik pokojowy np. salusa? z aplikacja do komorki.. -lankontroler 2.5 (plus: moge wrzucac na serwer zuzycie, i mam ladne grafy) cos innego? Moge cos poprogramowac na czyms (raspberry?), ale niekiedy glupio wywazac otwarte drzwi.. Acha, i wazne: musze miec podglad przez internet, obojetnie jak: mam wpiety w system laptop (sczytuje mi falownik PV), wiec moge VNC sie logowac i zmieniac np. na lokalnych http, czy jakkolwiek.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.