MistrzMasarski Opublikowano 29 Kwietnia 2019 #1 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Powiedzcie mi, czy można podlicznik, żeby nie była naliczane ścieki podłączyć plastikowymi rurkami? Kolanka mam, zgrzewarke też i rurki, to szkoda nie wykorzystać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermogenes Opublikowano 29 Kwietnia 2019 #2 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Podłączyć można tylko musisz zapytać dostawcę wody czy będzie honorował taki pod licznik. pozdrawiam Hermogenes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzMasarski Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Autor #3 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Licznik muszę koniecznie kupić z wodociągów. Sąsiedzi mają, ale oni zrobili to 10 lat przed kanalizą, jak budowali dom. Mi chodzi o kwestię, czy przed i za licznikiem mogą być rurki PP, czy wymagana jest stal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sambor Opublikowano 29 Kwietnia 2019 #4 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Tak jak kolega pisał - pytaj w wodociągach lokalnych, wg można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozefg1 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 #5 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 15 godzin temu, MistrzMasarski napisał: Licznik muszę koniecznie kupić z wodociągów. Możesz kupić wszędzie - byle miał świadectwo legalizacyjne. Co do sposoby podłączenia koniecznie uzgodnij z wodociągami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzMasarski Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Autor #6 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Wodomierz wczoraj już podłączyłem. Zostało mi dzisiaj jeszcze zgrzanie ostatniego kolanka. ZUKowi u mnie to obojętne, jak gdzie i po co będzie zamontowany. Oni tylko chcą założyć plombę i skasować 90zł. Nawiasem, coraz lepiej idzie mi to zgrzewanie. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzMasarski Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Autor #7 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 A jeszcze pytanie. Jak to jest z tą legalizacją. Ten, który kupiłem ma ją na 5 lat. A główny wodomierz nie był ruszany 20 lat. Jak był założony tak liczy. Zakładałem kanalizacje, to przyjechali spisać tylko numer licznika i aktualny stan i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermogenes Opublikowano 30 Kwietnia 2019 #8 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Mogę napisać swoją subiektywną opinię. Tak długo jak bilans wody i złotówek będzie się im zapinał, będą to mieli w "głębokim poważaniu". Schody mogą się zacząć gdy "Ktoś" zacznie mieszać wtedy zrobią akcję wymiany liczników. pozdrawiam Hermogenes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzMasarski Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Autor #9 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 10 lat temu wszyscy dookoła dostali listy, że grzebali przy licznikach. Z początku wielkie przerażenie. Chcieli liczniki dawać do ekspertyzy. Koniec, końców sprawa ucichła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.