andrzej0000 Opublikowano 26 Lutego 2019 #1 Opublikowano 26 Lutego 2019 Witam mam mały problem ponieważ zakupiłem piec z płaszczem wodny zamontowałem go pustym pomieszczeniu na parterze instalacje puściłem do piwnicy wraz z rozdzielaczem i pompą itp grzejników jest 10 złączonych razem alum podłączone pex 20 piec z płaszczem wodnym 22kw wszystko było by ok ale słabo grzeje proszę o pomoc zastanawiam czy go nie zamontować w piwnicy morze wtedy będą lepiej grzać Cytuj
Gość berthold61 Opublikowano 27 Lutego 2019 #2 Opublikowano 27 Lutego 2019 Masz tam pompkę CO czy walczysz z grawitacją ,może płaszcz za mało wydajny , wiesz że kozy to więcej do komina wypuszczają niż do płaszcza no chyba że masz porządny kociołek. Cytuj
arko5252 Opublikowano 18 Września 2020 #3 Opublikowano 18 Września 2020 Witam. Ja mam koze LaVita. Dołożyłem do niej rurę 1 metr, z płaszczem wodnym. Moc wzrosła moim skromnym zdaniem x2. Sprawność płaszcza w tego tylko kozach jest znikoma, gorące spaliny wpadają w komin Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi