Filonxxxl Opublikowano 25 Lutego 2019 #1 Opublikowano 25 Lutego 2019 Witam serdecznie Pytanko techniczne: czy jeśli zdecyduję się kupić Stratosy zamiast Yonosów to czy oprócz bajeranckiego wyświetlacza i funkcji "autoadapt" zyskam-stracę coś jeszcze oprócz kilku stówek?
gmaj22 Opublikowano 25 Lutego 2019 #2 Opublikowano 25 Lutego 2019 To zależy w jakich obiegach mają pracować.
Filonxxxl Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor #3 Opublikowano 26 Lutego 2019 Dwie 60-ki na zasilaniu podłogówek, 40-ka na obiegu grzejnikowym i druga 40-ka na zasilaniu CWU. Chcę nimi zastąpić wspominane w innym wątku Alphy 1L, z którymi nijak nie mogę się dogadać...
MoskiTe Opublikowano 26 Lutego 2019 #4 Opublikowano 26 Lutego 2019 Jak szaleć to stratos ma fajną opcje DynamicAdapt fajnie się to sprawdza i 5 lat gwarancji
gmaj22 Opublikowano 26 Lutego 2019 #5 Opublikowano 26 Lutego 2019 Jeśli juz zmieniać na Stratos, to tylko do obiegu grzejnikowego, gdzie są głowice termostatyczne.. Rozumiem, że podłogówka na 3D bez siłowników i praca ciągła pomp? A kwestia "niedogadania" się z pompami może tkwić w budowie instalacji, a nie samych pompach.
Filonxxxl Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor #6 Opublikowano 26 Lutego 2019 Jak na razie bez siłowników, ale to już niedługo... Na następny sezon będą listwy TECH L-8 i siłowniki, no chyba, że w tzw. międzyczasie pokaże się coś lepszego. Wtedy chyba Stratosy będą miały sens. Co do niedogadania się z Alphami to strasznie drażni mnie w nich jedna rzecz: ustawione w funkcji regulacji , czyli tak jak powinny być po jakimś czasie przestają pompować nijak tego nie sygnalizując. Wchodzę do kotłowni, diodki się świecą, niby wszystko OK a pompa faktycznie stoi - ja o tym nic nie wiem, bo niby skąd. Wilo podaje bieżący pobór mocy to od razu byłoby widać, że pompa zrobiła sobie wolne...
pastor Opublikowano 26 Lutego 2019 #7 Opublikowano 26 Lutego 2019 No dobra. Kupisz nowe pompki z magicznym wskazaniem mocy. Wchodzisz do kotłowni a tam 0 poboru na wyswietlaczu. I co wtedy? Kupisz nowe takie które pokażą od kiedy stoją? Chyba należy poszukać powodu czemu tak się dzieje? Ale jak wymienisz to ja chętnie te stare przygarnę.
Filonxxxl Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor #8 Opublikowano 26 Lutego 2019 Wtedy będę wiedział, że u mnie ta cała "adaptacja" nie działa i trzeba cholery na "ręczny" bieg na sztywno ustawić... Alphy ustawione na 2-kę dają radę. Serio piszesz o tym przygarnięciu? Wstawione jakoś koniec listopada/początek grudnia, mam dwie 60-ki i dwie 40-ki, z kwitami, na gwarancji.
gmaj22 Opublikowano 26 Lutego 2019 #9 Opublikowano 26 Lutego 2019 Gdzieś tu niedawnow innym wątku ktoś sygnalizował problem z Alpha 1L. Też ni stąd ni zowąd sie wyłączaja.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.