Wernyhora3 Opublikowano 25 Stycznia 2019 #1 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Witam, Mam problem z wyżej wymienionym piecem, uruchamiam go dopiero trzeci raz (mam go około roku) i występuje następujący problem: Po jego włączeniu pojawia się temperatura (jak na filmie) jednak piec nie grzeje i nie ma żadnego śladu jego pracy (nie hałasuje a ni nie pojawia się ikona płomienia). Jest po prostu wyświetlona temperatura która się zmienia i słychać jakby "pstrykanie" w środku. Temperaturę na termostacie mam ustawioną na przykładowe 22 stopnie a w mieszkaniu jest 14 tak więc w takim wypadku powinien automatycznie zacząć grzać. Z góry VID_20190125_163638.mp4 dziękuje za wszelkie komentarze.
elmagico33 Opublikowano 27 Stycznia 2019 #2 Opublikowano 27 Stycznia 2019 A gdy serwisant go uruchamiał to wszystko działało ?
Wernyhora3 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor #3 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgadza się, z tym że pieca nie uruchamiałem chyba z pół roku (jeszcze nie mieszkam). Ostatnio włączył się zaczął "działać" ale tylko przez 20- sekund i znów to samo. Pokazuje temperaturę ale nie pracuje.
sambor Opublikowano 27 Stycznia 2019 #4 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Jak pokazuje taką temp to jest jakiś problem z czujnikiem temp kotła lub elektroniką kotła Gdy kocioł na gwarancji to reklamować, tego raczej forum nie załatwi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.