Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik St-450 NK Sas Eco 17 Kw

YaroXylen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów.

Proszę o pomoc w uzyskaniu kodu serwisowego do sterownika w kotle jak w temacie. Pilna sprawa gdyż koleżanka nabywając dom razem z kotłem nie otrzymała żadnej dokumentacji instrukcji czy czegoś podobnego. Muszę dostać się do menu, zmienić parametry podawania gdyż teraz potrafi 10 -12 razy na minutę podawać po 1-2 sekundy i rozwali dosłownie napęd. W podstawowym są tylko niewielkie korekty, a podejrzewam specyficzne ustawienia własne klienta. A jeszcze co ciekawe... przywrócenie ustawień fabrycznych dosłownie nic nie zmienia oprócz temperatur... Przywiozłem koleżance, swój sprawdzony łatwy groszek ale nie może być tak żeby nawet 10 razy na minutę podawał...

Poniżej fotki

20181219_120754.thumb.jpg.8683f39f42691adf0c8966d19304f528.jpg20181219_120710.jpg.1f5c93e0c47f41edda07c09f3aaa1939.jpg20181219_120721.jpg.f79af24c17ada4dafc4868ffa3c9be1e.jpg

Proszę koleżeństwo o pomoc.

YARO

Opublikowano

Sprawdź 5162 do 5164 to były domyślne w sterownikach techa.

Opublikowano

Już były te wklepane... i nic...kod niewłaściwy, Zapomniałem napisać że te akurat na forum znalazłem. Koleżanka dzwoniła do producenta informując że kocioł jest po gwarancji to usłyszała że udostępnienie kodu to koszt ..... 400zł !?!?!?!?!?

Aż mi się nie chce wierzyć, ale to w jej interesie. Już kombinuję, że w razie czego trzeba będzie wziąć inny nowy bo przecież to głupota 400zł..to lepiej dołożyć 250zł i zamontować SKZP :))

Wiadomo dziewczyna dopiero kupiła ten dom i ma kupę wydatków i nie bardzo śpieszy się z wymianą.... Może coś koledzy podrzucą.... Ale dzięki za zainteresowanie.

Yaro.

Opublikowano

zobacz w tym wątku Link

Opublikowano

Widziałem nawet pisałem posta w październiku niestety bezskutecznie, dlatego spróbowałem w tym dziale, może większe szanse.

Aż mi się nie chce wierzyć że nikt nie zna. Kod jest czterocyfrowy.

Miałem spisane chyba 15 różnych haseł jednak nieskutecznych, ale żaden akurat od tego dokładnie sterownika :((

Yaro.

Opublikowano

Witam.

Dostałem odpowiedź od firmy TECH na pytanie o kod i otrzymałem odpowiedź już znaną: Kod serwisowy to 5162, lecz jakiekolwiek zmiany w tym podmenu proszę konsultować z serwisem firmy SAS

I tutaj jest problem gdyż podany kod wbijałem kilkanaście razy i za każdym otrzymywałem info że błędny kod... :)) . Podobno tego kodu nie da się zmienić...czy na pewno?

Yaro

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj dostałem telefon z serwisu firmy SAS. Bardzo miły Pan potwierdził że posiadany kod 5162 do sterownika jest prawidłowy, i nie ma możliwości jego zmiany. Niestety bez trubu serwisowego nie mogę sprawdzić co jest nie tak. Bardzo prawdopodobne że uszkodzeniu uległ sam sterownik. Pan na temat usterki mógł tylko zasugerować że mogło dojść do uszkodzenia jakiegoś czujnika lub halotronu, jednak bez wejścia w serwis nic nie można zdiagnozować samemu. Dzisiaj również próbowałem wbić kod , jednak bezskutecznie. Czyli czeka mnie wymiana sterownika w kotle u koleżanki. Chyba zamontuję SKZP02 najwyżej bez halotronu.....

YARO.

Opublikowano

Halotron w kotle na ekogroszek?Chyba,ze w dmuchawie.Lub w silniku,ale jakby padł to silnik podajnika by nie ruszył, ale po co w wolnoobrotowym silniku halotron?Pewnie sterownik padł.Tyle z mojej wiedzy ze szkoły.

Opublikowano

Witam.

Podobno jest na lub w wentylatorze i podobno sobie jakoś tam mierzy powietrze....Powiem Tobie że jeszcze nie zdejmowałem tej blachy (osłony) i nie widziałem. Ale w kotłach na groch halotrony widziałem i nie głupie ustrojstwa. Widziałem też taki jak wiatraczek od komputera przykręcony do wentylatora ...... w kotle na groszek, ale czy w tym jest? nie wiem.....SKZP sobie poradzi bez niego :))

Yaro

Opublikowano

Ja Yaro rozumiem zasadę działania,ale jeżeli byłby błąd któregoś z halotronów to ten układ wykonawczy by nie ruszył.Podejrzewał bym że sterownik zakomunikował by jakiś błąd chyba,że Tech obmyślił inaczej.A z tym halotronem w silniku z podajnikiem prostszy byłby kontraktron.Z tym kodem to też przeryłem internet,i ten sam kod.Chyba,ze ktoś zmienił sterownik pod pelet i tam kody zaczynały się od 7.A zresztą co ma działanie halotronu do wpisania kodu serwisowego? Raczej nic.

Opublikowano

A na pewno próbujesz dostać się do menu serwisowego a nie do ekranu serwisowego?? Ten kod powinien działać w meny serwisowym, do ekranu był bodaj 2902

Opublikowano

1554750892_Screenshot_2018-12-20ST-450_Hpdf.png.2ef3e421e4955b5930da07e585ac661a.png

Yaro.

Opublikowano

7851, 0102, 9234, 1978 - jeszcze takie znalazłem w różnych tematach może któryś podejdzie. Zawsze zostaje wklepywać po kolei od 0000.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.