Kaja198666 Opublikowano 8 Grudnia 2018 #1 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Witam od niedawna mam w domu piec Klimkosz Duo Pellet 15Kw, dom ma powierzchnię 135m2. Jest to nowy dom, mieszkamy w nim od miesiąca, grzane ciągłym trybem jest od 2msc. Dół domu posiada ogrzewanie podłogowe, termostat 1 na praktycznie cały poziom plus oddzielny termostat na pokoj gościnny. Na górze grzejniki odkręcone na Max bez termostatow. 3 termostat na zewnątrz budynku. Dopiero zaprzyjaźniamy się z piecem w związku z tym, idziemy na ustawieniach fabrycznych wg charakterystyk pogodowych. W domu mam ciepło, gdy pisze tego posta piec jest na czuwaniu temp. 60st., niestety nie mogę wygrzać wody temp na boilerze 27st. Ustawiona temp max CW 42st Ustawienia pieca : wentylator moc 20% podajnik praca 7s podajnik przerwa 20s zużycie pelletu wg komputerka 0,50kg/h Mamy włączone strefy CWU oraz pompę cyrkulacyjna Co mam zrobić, żeby odzyskać ciepłą wodę? Jest to duży problem, dlatego proszę o pomoc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmaj22 Opublikowano 8 Grudnia 2018 #2 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Czy mozesz dołączyć zdjęcie bojlera i jego podłączeń? Chyba że wiesz, gdzie jest odpowietrznik na zasilaniu bojlera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaja198666 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Autor #3 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Już podrzucam zdjęcia. Co do ostatniego zdjęcia, mąż pyta, czy mamy dobre ciśnienie i w jaki sposób je się reguluje gdyby spadło.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Trener40 Opublikowano 9 Grudnia 2018 #4 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 14 godzin temu, Kaja198666 napisał: Mamy włączone strefy CWU oraz pompę cyrkulacyjna Co mam zrobić, żeby odzyskać ciepłą wodę? Jest to duży problem, dlatego proszę o pomoc... Rozumiem,ze CWU podgrzewa się w określonych godzinach. Jeżeli tak jest, to wydaje mi się, że CWU jest za krótko podgrzewana, a cyrkulacja poprostu wychładza zasobnik. Wył cyrkulację i sprawdź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmaj22 Opublikowano 9 Grudnia 2018 #5 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zbyt dużo niewiadomych.... 1/ Czy pompa cwu to ta, na której jest wyświetlone 20W? Rura schodzi w dół i pózniej z powrotem do zasilania zasobnika? Odpowietrznik automatyczny na zasilaniu zasobnika odkręcony? 2/ Jesli powyższe jest prawdą, to pompa cwu podłączona jest za 4D, a powinna przed. 3/Pompa z mieszaczem 3D obniza temperaturę na podłogówkę czy grzejniki? Jeśli na grzejniki, to czy na rozdzielaczu [podłogówki jest dodatkowy układ mieszajacy 4/Pompa cyrkulacyjna cwu- brak przed nią filtra a zaworu zwrotnego za nią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herminator Opublikowano 9 Grudnia 2018 #6 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zobacz zwykłym termometrem analogowym jaką wodę puszczasz na podgrzewacz CWU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.