Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Galmet 17kw Ekspert pid Dynamic 4D prośba o pomoc...

jones86

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamontować zawory zwrotne w miejscach jak w załączniku.Jak nie będzie zaworu zwrotnego w obiegu CWU (za pompą na wężownicę bojlera)to będzie wychładzać wodę użytkową.Powinien być też zawór zwrotny przed pompą cyrkulacyjną (zał.#2) chyba że sama pompa ma wbudowany tego typu zawór bo niektóre mają.Nie zaznaczyłem jeszcze zaworu w obiegu podłogówki ale nie ma zdjęcia tego fragmentu instalacji na żadnej fotce(powrót z instalacji podłogowej do kotła.

vad.jpg

XBS.jpg

Opublikowano

Musiałbyś opisać od czego idą poszczególne rury ze zdjęcia w załączniku.Jeszcze są rury na bocznej ścianie kotła,ciężko będzie się połapać jak nie widzę całości)Ogólnie powinieneś się trzymać schematu jak w zał.Zawór zwrotny do podłogówki w kółku na schemacie (zamontowany na "powrocie do powrotu" )

Staram się jak mogę aby wskazać ci lokalizację tego 3D dla OP)

xnn.jpg

xjx.jpg

wvd.jpg

Opublikowano
54 minuty temu, odpowietrznik napisał:

Musiałbyś opisać od czego idą poszczególne rury ze zdjęcia w załączniku.Jeszcze są rury na bocznej ścianie kotła,ciężko będzie się połapać jak nie widzę całości)Ogólnie 8 się trzymać schematu jak w zał.Zawór zwrotny do podłogówki w kółku na schemacie (zamontowany na "powrocie do powrotu" )

Staram się jak mogę aby wskazać ci lokalizację tego 3D dla OP)

xnn.jpg

xjx.jpg

wvd.jpg

Zaznacz o które rury chodzi kolego a ja spr od czego są... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.