Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zapowietrzanie grzejnika

wojtus1511

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowy  na forum gdyz wszedzie juz szukam pomocy a mianowicie posiadam istalacje od  3 miesiecy i caly czas mam problem z najwyzszym grzejnikiem drabinka w laziece ale od  poczatku posiadam instalacje c.o rurki pex na sktetki zbiornik wyrownawczy domek 70m2 piec  jest na poziomie 0 natomiast boiler w piwnicy i problem polega  tym ze po paru godzinach grzania w piecu zwyklym na wegiel  przestaje grzac drabinka ktora jest dosc wysoko powieszona zbiornik wyrownawczy jest okolo 20 cm wyzej od grzejnika i gdy przestaje grzac slysze ze ucieka z niej  woda i wydaje  mi  sie ze do boilera grzejnik  posiada automatyczny  odpowietrznik  i nic  nie  pomaga  co  ja moge  z tym  zrobic  wody  juz  dolewalem kilka razy  myslac ze jest malo  pompa tez wymieniona  na wilo yanos  pico  wody  dolewam  az nie  przeleci  przez  zbiornik  wyrownawczy  pomocy gdzie jest problem  gdy wylacze na chwile  pompe  odpowietrze  grzejnik pomaga na 2 godziny czasem dzien az znow zwariuje i zleje z niego  wode 

Opublikowano

Doraźnie wkręć odpowietrznik ręczny. Następnie narysuj co i gdzie jest podłączone w tej instalacji. 

poz Hermogenes

Opublikowano

Witaj slaby jestem z rysowania sam bym nie  wiedzial  o co chodzi  nad  piecem mam  pompe na  samej gorze  zbiornik wyrownawczy od  pieca w prawo ida rurki .com grzejnikow w 2 pokojach na lewo ida do  kuchni  po czym schodza do piwnicy do  boilera  i tam na zdjeciu widac jest trojnik do  rurek  co  ida do  grzejnika w laziece  i trojnik  do  przedpokoju  czyli  lazienka  i przedpokoj  jest  ta tej  samej rurce a w przedpokoju  grzeje  normalnie  natomiast  w lazience  po paru  godzinach  slysze  jak ta woda zlewa sie w dol 

P_20181126_092454.jpg

P_20181126_092503.jpg

P_20181126_093115.jpg

P_20181126_093140.jpg

P_20181126_093107.jpg

Opublikowano

Zmierzylem  i jest 10 cm roznicy  to co  ja moge  teraz z tym zrobic wyzej  go  za bardzo nie  moge  dac  bo  boje  sie  ze  na nieocieplonym  poddaszu  zamarznie 

Opublikowano

Jeżeli ucieka woda ze zbiornika wyrównawczego to należy zrobić odpowietrzenie np na rurce przelewowej jak wychodzi ze zbiornika zabudować trójnik i kawałek rurki wyżej którędy będzie podsysane powietrze w razie przelewu i nie pociągnie za sobą wody 

Opublikowano

Odpowietrzenie juz  zbudowane tak jak pisales  na trojniku kawalek rurki w gore mi  sie wydaje  ze boiler kradnie  ta wode  o ile to mozliwe  bo  gdy slysze  ze zlewa  sie woda z grzejnika  slysze  tez przelewanie  sie wody  w boilerze  czy to mozliwe  gdy zamkne  zawor  by c.o nie  grzalo wody  w boilerze  to z grzejnika  przestaje  schodzic P_20181126_093107.thumb.jpg.33814ab15dd62b9bb09955da4ed7c268.jpgmowie o tym czerwonym zaworze P_20181126_093107.thumb.jpg.33814ab15dd62b9bb09955da4ed7c268.jpg

Opublikowano

P_20181126_093140.thumb.jpg.3a669f748ffa3182c7abb4fbd03f67a2.jpga tam nad boilerem jest ten trojnik do  lazienki  tylko od boilera do  trojnika  jest rurka  20 a od trojnika do  grzejnika  16 czy to ma znaczenie

Opublikowano

Jedyne wyjście tak podłączyć zbiornik wyrównawczy aby pompa wyciągała wodę ze zbiornika i z kotła. Bo coś mi się wydaje że u Ciebie pcha do zbiornika, albo zbiornik do góry jak napisał kolega Sambor. Dlatego napisałem narysuj ważne są poziomy jak spadnie poziom wody w wyrównawczym to spada w grzejniku łazienkowym i na miejsce wody zasysane jest powietrze poprzez odpowietrznik automatyczny.

poz Hermogenes

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.